Mellékhatások

- filmrakat | 2013. március 21. csütörtök
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A Mellékhatások (Side Effects) egy váratlan fordulatokban bővelkedő, feszült pillanatokat tartogató thriller.

Mellékhatások plakát

Mellékhatások. Egy antidepresszáns különös hatásai


A depressziós fiatal nőnek tennie kell valamit, hogy könnyebben hozzáférhessen a pszichológus által is felírt új antidepresszáns gyógyszerhez, mely a nem várt mellékhatások miatt fogva tartja és különös tettekre készteti. A Berlini Filmfesztiválon is kiváló kritikai fogadtatásban részesült Mellékhatások című filmjéről a rendező Steven Soderbergh több interjúban is úgy nyilatkozott, hogy ez lesz az utolsó mozija.

Mellékhatások [+16E]

pszichológiai thriller

Rendező: Steven Soderbergh
Forgatókönyv: Scott Z. Burns

Szereplők: Rooney Mara, Jude Law, Catherine Zeta-Jones, Channing Tatum

Bemutató dátum: 2013. május 09.
Forgalmazza a ProVideo

Mellékhatások röviden

Melyik házasságban nincs problémás feleség? A kérdés az, hogy mitől lesz azzá valaki, mert lehet hogy a házasság hozza elő a problémákat. Emily (Rooney Mara) és Martin (Channing Tatum) jómódban éltek, mindenük megvolt, amire csak vágytak, egészen addig, míg Martin tiltott kereskedés miatt börtönbe nem került. Négy év után a fiatal feleséget épp úgy letaglózza férje szabadulása, mint mikor lecsukták: képtelen örülni az együtt töltött időnek, mély depressziója öngyilkossági kísérletbe kergeti.

Emily felkeresi Jonathan Banks (Jude Law) pszichológust, abban reménykedve, hogy a terápiák, és az antidepresszánsok kirángatják elkeseredettségéből, és újra élvezni tudja az életet. De Emily tünetei nem változnak, egyre sötétebb gondolatai már-már az őrületbe kergetik őt. Emily korábbi kezelőorvosának Victoriának (Catherine Zeta-Jones) javaslatára dönt úgy Banks, hogy az Ablixa elnevezésű új gyógyszert írja fel a fiatal nőnek, azonban a nem várt mellékhatásokkal senki nem számol.

Mellékhatások filmelőzetes

Mellékhatások filmelőzetes – Jude Law és Catherine Zeta-Jones

Catherine Zeta-Jones a szerepéről

Anélkül hogy a történetből bármit is elárulnánk, a Mellékhatások egyik kulcsfigurájaként meg kell említenünk Victoriát, azaz Catherine Zeta-Jonest. Ő maga a http://www.thecinemasource.com oldalain egy igazi kemény filmnek mutatta be ezt a pszichothrillert, melyben egy olyan orvost játszik, akiről mindenki csak a legjobbat feltételezi kezdetben.

Feliratos filmbemutató

Steven Soderbergh (Traffic, Erin Brockovich, Ocean’s-fimek) rendező provokatív thrillere elgondolkodtató, felvillanyozó, feszült thriller, olyan remek színészekkel a főszerepekben, mint Rooney Mara, Jude Law, Channing Tatum, és Catherine Zeta-Jones.

Bővebb információ a Mellékhatások angol nyelvű weboldalán.

 

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

öt + hat =