Mellékhatások (2013) amerikai film

A Mellékhatások (Side Effects) egy váratlan fordulatokban bővelkedő, feszült pillanatokat tartogató thriller.

Mellékhatások plakát
Mellékhatások. Egy antidepresszáns különös hatásai

A depressziós fiatal nőnek tennie kell valamit, hogy könnyebben hozzáférhessen a pszichológus által is felírt új antidepresszáns gyógyszerhez, mely a nem várt mellékhatások miatt fogva tartja és különös tettekre készteti. A Berlini Filmfesztiválon is kiváló kritikai fogadtatásban részesült Mellékhatások című filmjéről a rendező Steven Soderbergh több interjúban is úgy nyilatkozott, hogy ez lesz az utolsó mozija.

Mellékhatások [+16E]

pszichológiai thriller

Rendező: Steven Soderbergh
Forgatókönyv: Scott Z. Burns

Szereplők: Rooney Mara, Jude Law, Catherine Zeta-Jones, Channing Tatum

Bemutató dátum: 2013. május 09.
Forgalmazza a ProVideo

Mellékhatások röviden

Melyik házasságban nincs problémás feleség? A kérdés az, hogy mitől lesz azzá valaki, mert lehet hogy a házasság hozza elő a problémákat. Emily (Rooney Mara) és Martin (Channing Tatum) jómódban éltek, mindenük megvolt, amire csak vágytak, egészen addig, míg Martin tiltott kereskedés miatt börtönbe nem került. Négy év után a fiatal feleséget épp úgy letaglózza férje szabadulása, mint mikor lecsukták: képtelen örülni az együtt töltött időnek, mély depressziója öngyilkossági kísérletbe kergeti.

Emily felkeresi Jonathan Banks (Jude Law) pszichológust, abban reménykedve, hogy a terápiák, és az antidepresszánsok kirángatják elkeseredettségéből, és újra élvezni tudja az életet. De Emily tünetei nem változnak, egyre sötétebb gondolatai már-már az őrületbe kergetik őt. Emily korábbi kezelőorvosának Victoriának (Catherine Zeta-Jones) javaslatára dönt úgy Banks, hogy az Ablixa elnevezésű új gyógyszert írja fel a fiatal nőnek, azonban a nem várt mellékhatásokkal senki nem számol.

Mellékhatások filmelőzetes
Mellékhatások filmelőzetes – Jude Law és Catherine Zeta-Jones

Catherine Zeta-Jones a szerepéről

Anélkül hogy a történetből bármit is elárulnánk, a Mellékhatások egyik kulcsfigurájaként meg kell említenünk Victoriát, azaz Catherine Zeta-Jonest. Ő maga a http://www.thecinemasource.com oldalain egy igazi kemény filmnek mutatta be ezt a pszichothrillert, melyben egy olyan orvost játszik, akiről mindenki csak a legjobbat feltételezi kezdetben.

Feliratos filmbemutató

Steven Soderbergh (Traffic, Erin Brockovich, Ocean’s-fimek) rendező provokatív thrillere elgondolkodtató, felvillanyozó, feszült thriller, olyan remek színészekkel a főszerepekben, mint Rooney Mara, Jude Law, Channing Tatum, és Catherine Zeta-Jones.

Bővebb információ a Mellékhatások angol nyelvű weboldalán.

 

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mozifilm innen:

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc − 2 =


Scroll to top