Quantcast

Mel Gibson interjú: „egyszer már szitává lőttem Frank Grillot!”

Mel Gibson Ventor szerepében a Boss level – Játszd újra! filmben
Mel Gibson Ventor szerepében a Boss level – Játszd újra! filmben. (Fotó: Prorom)

Mel Gibson interjú, új filmjének megjelenése apropóján

Miért vállalta el a távolról sem rokonszenves Ventor szerepét a Boss level – Játszd újra! (18) című filmben?

– Az igazat megvallva a rendező, Joe Carnahan neve volt számomra a döntő. Évek óta ismerem és rendkívül nagyra tartom a munkásságát. Joe hívott, ha pedig ő belevág valamibe, abból én sem akarok kimaradni. Joe mellett Frank Grillo is felkért a szerepre, és azt mondták: Úgy tűnik, jó móka lesz. Én pedig úgy éreztem, ez éppen elég ok, hogy belebújjak egy fekete öltönybe, és megpróbáljak nem túl gátlástalan lenni.

Több évtizedes tapasztalattal a háta mögött, megannyi akciófilm-szerep után, mennyiben jelent egy ilyen film kihívást?

– A Boss level – Játszd újra! (18) új szintre emeli az akciófilmeket. Már maga a sztori is rendkívül érdekes: a főszereplő minden reggel arra ébred, hogy egy bérgyilkos megpróbál az arcába döfni egy kést. Van azonban egy mélyebb, elgondolkodtatóbb síkja is a filmnek. Arra tanít, hogyan lehet újrakezdeni és kijavítani a hibáinkat.

Ha visszamehetnél az időben, és az életed bizonyos részeit újraélhetnéd, mit tennél? Mit csinálnál másképpen, hogyan tennéd jóvá a vétkeidet?

Remélhetőleg az emberek elgondolkoznak majd ezen egy kicsit, miután megnézték a produkciót.

Ha filmet készítesz vagy elmesélsz egy történetet, elsődleges kötelességed az, hogy szórakoztass. Ez mindennek az előfeltétele. És ez önmagában is elég indok arra, hogy belevágjunk valami újba. Ha pedig még valami extra mondanivalód is van, akkor már megérte elkezdeni. Véleményem szerintem ebben a filmben szerepel néhány igen megszívlelendő, komoly gondolat.

Milyen volt a közös munka a főszereplővel, Frank Grilloval?

– Legutoljára A sötétség határán című filmben dolgoztam együtt Frankkel, 2010-ben. Ha jól emlékszem, az utolsó jelenetben szitává lőttem… Ebben a filmben viszont többször is sikerül egymást szitává lőnünk. Frank elképesztő energiával és odafigyeléssel van jelen a munkában, nem mellesleg a vicces szituációkban is nagyszerű alakítást hoz. Imádom a fickót.

Annyi szerep és karakter után mennyiben jelentett új kihívást Ventort, a gonosz főszereplőt eljátszani?

– A kaján örömön túl, amit ezen a figurán végig látunk, azt akartam, hogy Ventor egy kicsit szimpatikus is legyen. Ami ugye nem túl könnyű, ha a főgonoszról van szó. Azt akartam, hogy az emberek megismerjék a motivációit, illetve a személyiségét. Szerintem egy ilyen jellemábrázolásnál a lényeg az, hogy én képes legyek megérteni a figurát. Akkor a közönség is meg fogja érteni a negatív főhőst. Azt, hogy mit miért csinál. Én ezt általában a humor segítségével tudom elérni. A humorral próbálom megmutatni, hogy mi mozgatja ezt a fickót. Ennek az lett az eredménye, hogy Joe és Frank úgy gondolta, Ventor a rosszfiú. De tudják mit? Én tudom, hogy ő a jófiú, csak Frank és Joe eddig nem vette észre!

Megannyi fizikailag is komoly kihívást jelentő filmben szerepelt, elég csak a Halálos fegyver sorozatra vagy a Rettenthetetlenre gondolnunk. Mennyire kell felkészülnie egy ilyen pörgős, akciódús filmre, mint a Boss level – Játszd újra! (18)?

– Azelőtt meg sem kottyantak nekem az akciójelenetek. Most viszont már igazi kihívást jelentenek ezek a forgatási napok, mert egy kicsit már be vagyok rozsdásodva. Régebben simán átugrottam az akadályokat, de most nagyon fontos, hogy találjunk egy nagyon jó kaszkadőrt, hogy kinézzek valahogy a filmvásznon!

Forrás: Prorom, a film magyarországi forgalmazója

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 1 =

Scroll to top