Filmen a megerőszakolt lovag feleség esete

Matt Damon, a felszarvazott lovag szerepében

Jean de Carrouges (Matt Damon) megküzd felesége becsületéért

Egy megerőszakolt lovag feleség ügyében képtelen volt dönteni a korabeli bíróság, így a vitát párbajban rendezte az állítólagos erőszakoló és a sértett lovag. A megtörtént történelmi eseményről film készült The Last Duel (Az utolsó párbaj) címmel.

A kor legnagyobb visszhangot kiváltó esete 1386-ban történt. A vita végére pontot tevő párbaj volt az utolsó, melyet Franciaországban még engedélyeztek.

Ha bővebben érdekel a történelmi háttér, a wikipédián (franciául) utána olvashatsz: Jean de Carrouges

Mindezek után nem lehet azon csodálkozni, hogy Ridley Scott látott fantáziát a történet megfilmesítésében. Különösen úgy, hogy világsztár alkotó társakat tudott maga mellé gyűjteni.

Az utolsó párbajt a megerőszakolt lovag feleség miatt vívták

Jodie Comer alakítja a megerőszakolt lovag feleséget

Filmen a megerőszakolt lovag feleség esete

Spoiler nélkül, röviden erről szól majd a film:

Jean de Carrouges (Matt Damon) és Jacques Le Gris (Adam Driver) igazi jó barátok, ám egy furcsa ügy ellenségekké teszi őket. Carrouges felesége, Marguerite (Jodie Comer) azt állítja, hogy Le Gris megtámadta és megerőszakolta. Mivel a férfi tagad, Carrougesnak párbajban kell megvédenie felesége becsületét. A párbaj az egyik küzdő haláláig tart...

Ahogy említettem, a rendező Ridley Scott igazi világsztárokkal dolgozhatott együtt. Matt Damon és Ben Affleck talán a két legnagyobb név nem csak színészként vettek részt a produkcióban, a forgatókönyvírásba is bekapcsolódtak.

A megerőszakolt lovag feleség szerepében Jodie Comer látható. A színésznő látható volt többek között a Star Wars: Skywalker kora című filmben és főszerepet (bérgyilkosnőt) alakított a Megszállottak viadala HBO sorozatban. Utóbbi alakítása kiemelkedőre sikeredett, meg is kapta érte a BAFTA-díjat.

Adam Driver alakítja az erőszakkal megvádolt férfit. A filmsztár jó ismerőse a mozirajongóknak, különösen a Star Wars franchise fanoknak. Ő alakítja Kylo Rent a sorozatban.

Legújabban a Gucci Ház előzetese kapcsán olvashattunk róla. Ridley Scott rendezte a divatházról szóló filmet is, melyben Driver a tragikus sorsú cégvezetőt alakítja, akit a felesége meggyilkoltat.

Az angol-amerikai filmet idehaza a Fórum Hungary Kft. mutatja be. A mozipremier 2021. október 14-én lesz, a film Az utolsó párbaj címmel kerül majd a mozikba. Az első idegen nyelvű előzetes azonban már elérhető:

The Last Duel (Az utolsó párbaj) trailer

Azóta történt: megjelent oldalunkon a filmajánló Ridley Scott kosztümös filmjéhez, magyar nyelvű előzetessel. Kattints a linkre és már nézheted is!


Ha szereted a megtörtént eseményeken alapuló, történelmi filmeket, akkor Az utolsó párbaj kihagyhatatlan lesz számodra!


Ha tetszett az írásom, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, had ismerjék meg a barátaid is!

Fotók: © 2021 20th Century Studios. All Rights Reserved.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 + tizennyolc =

Scroll to top