Megelevenedik a Kádár-korszak a Drakulics elvtárs című filmben

- filmrakat | 2017. december 13. szerda
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A napokban kezdték el forgatni a Drakulics elvtárs című filmet, mely visszaugrik az időben egészen a Kádár-korszakig. Bodzsár Márk legújabb szatirikus vígjátékában népszerű hazai sztárok alakítják a főbb szerepeket.

Az Isteni műszak rendezőjének Kádár-kori vígjátékában Nagy Zsolt mellett Nagy Ervin és Walters Lili is főszerepet kapott. Rajtuk kívül Balsai Móni, Thuróczy Szabolcs, Borbély Alexandra (Európai Filmdíj 2017), Rába Roland, Trill Zsolt, Székely B. Miklós és Vinnai András is látható lesz – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap kedden az MTI-vel.

Adjunk vért Vietnamnak!

A film női főszereplője, Walters Lili egy feltörekvő fiatal kémnőt játszik, akit a titkosszolgálat ráállít az Adjunk vért Vietnamnak! mozgalom nyugatról hazalátogató díszvendégére, Fábián elvtársra. A célszemély, akit Nagy Zsolt alakít, több hasonlóságot is mutat a hollywoodi Drakula-filmekből ismerős Lugosi Bélával.

Nagy Ervin kommunista James Bondként a legkülönfélébb titkosszolgálati módszereket bevetve próbál a végére járni, hogy tényleg egy szörnyeteg érkezett-e az országba.

Stáb

A Drakulics elvtárs forgatókönyvét Bodzsár Márk írta. Jakab Juli dramaturgként segítette a forgatókönyv elkészültét és a rendező munkatársaként a forgatásokon is részt vesz. A Terápia és az Aranyélet forgatókönyvírója, Tasnádi István szintén dramaturgként működött közre. Az operatőr Reich Dániel, aki Bodzsár Márk első filmjét, az Isteni műszakot is fényképezte. A látványtervező Ágh Márton (Delta, Fehér Isten, Jupiter holdja), a jelmeztervező Füzes Eszter, a vágó Kovács Zoltán (A nyomozó, Isteni műszak, A Viszkis), a zeneszerző Keresztes Gábor. A producerek Pék Csaba és Tőzsér Attila.

A Drakulics elvtárs című alkotást a filmalap 463 millió forinttal támogatja. A forgatás 2018. február elejéig tart, a mozibemutató tervezett dátuma 2018 decembere.

Forrás: MTI
Címlapfotó: mnf.hu/Gerő Elektra

Továbbiak a filmről:

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról

Nyúl Péter (2018) amerikai film

Nyúl Péter (2018) amerikai film
Nyúl Péter egy igazi hóhányó, akinek története most egy élőszereplős animációs amerikai vígjátékban elevenedik meg....
Tovább

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film
Egy világtól elzárt orosz faluban kezdődik A szelíd teremtés története, ahol egyedül él a nő,...
Tovább

Melissa McCarthy férje rendezte a színésznő új filmjét

Melissa McCarthy A partiállat című filmben
Nem csak rendezte, más feladatokat is ellátott Melissa McCarthy férje a színésznő legújabb filmjének készítésekor....
Tovább