Megelevenedik a Kádár-korszak a Drakulics elvtárs című filmben

A napokban kezdték el forgatni a Drakulics elvtárs című filmet, mely visszaugrik az időben egészen a Kádár-korszakig. Bodzsár Márk legújabb szatirikus vígjátékában népszerű hazai sztárok alakítják a főbb szerepeket.

Az Isteni műszak rendezőjének Kádár-kori vígjátékában Nagy Zsolt mellett Nagy Ervin és Walters Lili is főszerepet kapott. Rajtuk kívül Balsai Móni, Thuróczy Szabolcs, Borbély Alexandra (Európai Filmdíj 2017), Rába Roland, Trill Zsolt, Székely B. Miklós és Vinnai András is látható lesz – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap kedden az MTI-vel.

Adjunk vért Vietnamnak!

A film női főszereplője, Walters Lili egy feltörekvő fiatal kémnőt játszik, akit a titkosszolgálat ráállít az Adjunk vért Vietnamnak! mozgalom nyugatról hazalátogató díszvendégére, Fábián elvtársra. A célszemély, akit Nagy Zsolt alakít, több hasonlóságot is mutat a hollywoodi Drakula-filmekből ismerős Lugosi Bélával.

Nagy Ervin kommunista James Bondként a legkülönfélébb titkosszolgálati módszereket bevetve próbál a végére járni, hogy tényleg egy szörnyeteg érkezett-e az országba.

Stáb

A Drakulics elvtárs forgatókönyvét Bodzsár Márk írta. Jakab Juli dramaturgként segítette a forgatókönyv elkészültét és a rendező munkatársaként a forgatásokon is részt vesz. A Terápia és az Aranyélet forgatókönyvírója, Tasnádi István szintén dramaturgként működött közre. Az operatőr Reich Dániel, aki Bodzsár Márk első filmjét, az Isteni műszakot is fényképezte. A látványtervező Ágh Márton (Delta, Fehér Isten, Jupiter holdja), a jelmeztervező Füzes Eszter, a vágó Kovács Zoltán (A nyomozó, Isteni műszak, A Viszkis), a zeneszerző Keresztes Gábor. A producerek Pék Csaba és Tőzsér Attila.

A Drakulics elvtárs című alkotást a filmalap 463 millió forinttal támogatja. A forgatás 2018. február elejéig tart, a mozibemutató tervezett dátuma 2018 decembere.

Forrás: MTI
Címlapfotó: mnf.hu/Gerő Elektra

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top