Még a telefonkönyvet is eljátszotta volna a rendező kedvéért a filmsztár

Szerencsére erre nem került sor, főképp, hogy Alexander Payne elsősorban a Kicsinyítés (Downsizing) című szatírájához szerződtette Matt Damont. Az egyik legkeresettebb színészt Steven Soderberg hozta össze a jó nevű rendezővel. De hogy jön ide a telefonkönyv? A cikkből az is kiderül!

Kicsinyítés (2017) amerikai - Matt Damon

A sokak által elsősorban Jason Bourne karakterével azonosított Matt Damon 2017-ben elsősorban produceri munkáira koncentrált, de közben maradt ideje arra is, hogy régi barátjával, George Clooneyval elkészítse a Suburbicon: Tiszta udvar, rendes ház című filmjét, továbbá leforgassa a Kicsinyítést Alexander Payne-nal.

A 2018. januárjában mozikba kerülő film azt gondolja végig, mi történne, ha úgy védekeznénk a túlnépesedés káros hatásai ellen, hogy nyolc centisre zsugorítjuk az embereket. A történet szerint a módszert egy norvég tudós dolgozta ki, aki azt ígéri, hogy 200 év leforgása alatt az egész emberiség töpöríthető.

Matt Damon azt az átlagembert alakítja a filmben, aki a jobb élet reményében – feleségével (Kristen Wiig alakítja) együtt – elhatározza, hogy maga mögött hagyja stresszes omahai életüket, és egy kicsinyített közösségbe költöznek. Ezzel a visszafordíthatatlan lépéssel hajmeresztő kalandok sorozatát indítják el.

Damon és Payne nem ismerték egymást, közös barátjuk, Steven Soderberg tanácsolta, hogy együtt kellene dolgozniuk.

A főszereplő ezt nyilatkozta egy interjúban: az egész telefonkönyvet is eljátszanám neki…

„Amikor először hallottam Alexandertől a filmötletet, arra gondoltam, ez nem lehet igaz, és a Kész átverés show szenvedő alanya vagyok – nevet Damon. – De aztán láttam, hogy ez komoly, és különben is, akár az egész telefonkönyvet is eljátszanám neki, mert minden filmje hibátlan. Most, hogy együtt dolgoztunk, láttam, hogy ez nem véletlen. Precízen kidolgoz mindent, és olyan pontos víziója van a filmjéről, hogy sikerre van ítélve.”

Forrás: UIP-Duna Film

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top