Még nincs vége az utolsó filmfesztiválnak

- filmrakat | 2015. március 11. szerda
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Dennis Hopper színészMég nincs vége az utolsó filmfesztiválnak, azaz a főszereplő Dennis Hopper halála miatt még nem fejezték be a The Last Film Festival című filmet. A rendező most pénzadományokat gyűjt, hogy befejezhesse a színész halála miatt félbeszakadt produkciót – értesült a BBC News.

A The Last Film Festival felvételei 2010-ben szakadtak meg, miután a 74 esztendős, prosztatarákban szenvedő Dennis Hopper elhunyt. A produkcióból már csupán néhány jelenetet kellett volna leforgatni. Linda Yellen, a film rendezője most 90 ezer dollár (26 millió forintot) akar összegyűjteni egy Kickstarter-kampánnyal, hogy befejezhesse az alkotást, és az a mozikba kerülhessen.

“Nagyon megrázott a halála. Dennis maga volt az egészség a filmben és a forgatáson, több energiája volt, mint bárkinek” – idézte fel a rendező. Mint hozzáfűzte, akkoriban még nem tudta, hogyan fejezhetné be a filmet a hiányzó jelenetek nélkül, de most, pár év elteltével ismét visszatért a projekthez, és úgyérzi, meg lehet vágni úgy a kész anyagot, hogy nem szükséges hozzáforgatni.

A Szelid motorosok, az Apokalipszis, most és a Kék bársony sztárja utolsó filmjében komikus szerepet vállat. A The Last Film Festival című produkcióban Nick Twain hollywoodi producert alakítja, aki filmjének vetítésére érkezik egy kisváros kaotikus filmfesztiváljára.

Olyan embert alakít, aki szereti és gyűlöli Hollywoodot: szereti a filmezést és utálja a dolog üzleti részét, s ezzel Dennis tényleg azonosulni tudott – mondta Yellen.

A forgatókönyvet társszerzőként jegyző rendező elmesélte, hogy Hopperrel egy Sundance Filmfesztiválon hozta össez a sors. A színész még látta a film egy nyers verzióját halála előtt, és “szerette” – tette hozzá.

Forrás: MTI | BBC 2015.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller plakát
Az 1920-as években egy ausztrál bennszülött önvédelemből lelő egy fehér embert. A Veszett vidék arról...
Tovább

Ready Player One (2018) amerikai sci-fi, akciófilm

Ready Player One: irány az OASIS!
Steven Spielberg Ready Player One című filmje az egyik legjobban várt mozibemutató 2018-ban.
Tovább

Jönnek a kacsák (2018) amerikai animációs film

Jönnek a kacsák (2018) amerikai animációs film
Két kiskacsa és egy szeleburdi lúd elszakad a dél felé vándorló csapatától a Jönnek a...
Tovább