Meg – Az őscápa (2018) amerikai film

AdatlapTartalomJelenetfotókFilmelőzetes

Meg – Az őscápa (2018) amerikai filmRettenetes pusztítást végez a mélytengeri fenevad
Rettenetes pusztítást végez a mélytengeri fenevad

Az óriásira nőtt őscápa kiszabadul a mélytengeri fogságából és a szabad vizeken járva rettenetes pusztítást visz véghez. Jonas Taylor (Jason Statham) különleges búvárra vár a feladat, hogy megfékezze a rég kihaltnak hitt fenevadat.

Mi az igazsága, van-e valóság alapja a hatalmas méretű tengeri ragadozó történetének? A megalodon, vagy más néven óriásfogú cápa a wikipédia cikke szerint körülbelül 23–2,6 millió évvel ezelőtt élt, a heringcápafélék családjába tartozó faj volt. Kihalását az óceánok lehűlése és vízszint csökkenése okozta. Annak tehát, hogy egy a filmben szereplő őscápa kerül elő napjainkban az óceánból, a valószínűsége nulla.

Nézd meg a látványos film ajánlóját, jelenetfotóit és szinkronizált előzetesét!

Meg – Az őscápa mozifilm adatlap, plakát

Meg – Az őscápa: plakát

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza 113 perc
Korhatár: 12 év
Műfaj: thriller, akció film, horror
Nemzetközi filmadatbázis: The Meg
Forgatókönyv: Steve Alten, Belle Avery, Erich Hoeber, Jon Hoeber, James Vanderbilt.
Szereplők: Jason Statham, Ruby Rose, Rainn Wilson, Bingbing Li, Ólafur Darri Ólafsson, Robert Taylor

Rendezte: Jon Turteltaub
Hazai mozipremier: 2018. augusztus 9.
Magyarországon forgalmazza: InterCom.

Tartalom

A valóság minden képzeletet felülír. Amikor az Amerikai Haditengerészet különleges búvárja, Jonas Taylor (Jason Statham) egy balul sikerült bevetés után azt állítja, hogy a társai azért haltak meg mind, mert a tenger mélyén egy réges-rég kihalt őscápa támadt rájuk, senki nem hisz neki, és leszerelik. Ő viszont nem tud szabadulni az esettől: kutat, olvas tanul, szeretné megérteni, hogy mi történt vele – arra készül, hogy egyszer visszatér a mélybe, és szembenéz a társai gyilkosával.

Végül egy tudományos expedíció tagjaként le is merül a Mariana árokba, ismét találkozik régi ellenfelével, és az újra támad. De ezúttal még nagyobb baj történik: párharcuk közben a fenevad keresztüljut azon a tengeri sávon, amely eddig a mélyben tartotta, és most a világ tengereit járva rettenetes pusztításba kezd. Taylor felelősnek érzi magát a katasztrófáért, és megpróbálja legyőzni egyre erősödő félelmét: tudja, hogy neki kell legyőznie a megalodont.

A nemzet aranya-filmek rendezője nagyon nagy költségvetésből, Új-Zéland partjainál és Kínában forgatta különösen látványos, a legmodernebb CGI csodáit bevető sci-fi/akciófilmjét. Jason Statham pedig visszatér eredeti foglalkozásához: búvárként is megmutathatja, mit tud.

Jelenetfotók – képek

Fotók: InterCom

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Magyar szinkronos előzetes

További videók

MEG – AZ ŐSCÁPA – Featurette

TV-Szpot

Ország:
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top