Meg – Az őscápa (2018) amerikai film

AdatlapTartalomJelenetfotókFilmelőzetes

Meg – Az őscápa (2018) amerikai filmRettenetes pusztítást végez a mélytengeri fenevad
Rettenetes pusztítást végez a mélytengeri fenevad

Az óriásira nőtt őscápa kiszabadul a mélytengeri fogságából és a szabad vizeken járva rettenetes pusztítást visz véghez. Jonas Taylor (Jason Statham) különleges búvárra vár a feladat, hogy megfékezze a rég kihaltnak hitt fenevadat.

Mi az igazsága, van-e valóság alapja a hatalmas méretű tengeri ragadozó történetének? A megalodon, vagy más néven óriásfogú cápa a wikipédia cikke szerint körülbelül 23–2,6 millió évvel ezelőtt élt, a heringcápafélék családjába tartozó faj volt. Kihalását az óceánok lehűlése és vízszint csökkenése okozta. Annak tehát, hogy egy a filmben szereplő őscápa kerül elő napjainkban az óceánból, a valószínűsége nulla.

Nézd meg a látványos film ajánlóját, jelenetfotóit és szinkronizált előzetesét!

Meg – Az őscápa mozifilm adatlap, plakát

Meg – Az őscápa: plakát

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza 113 perc
Korhatár: 12 év
Műfaj: thriller, akció film, horror
Nemzetközi filmadatbázis: The Meg
Forgatókönyv: Steve Alten, Belle Avery, Erich Hoeber, Jon Hoeber, James Vanderbilt.
Szereplők: Jason Statham, Ruby Rose, Rainn Wilson, Bingbing Li, Ólafur Darri Ólafsson, Robert Taylor

Rendezte: Jon Turteltaub
Hazai mozipremier: 2018. augusztus 9.
Magyarországon forgalmazza: InterCom.

Tartalom

A valóság minden képzeletet felülír. Amikor az Amerikai Haditengerészet különleges búvárja, Jonas Taylor (Jason Statham) egy balul sikerült bevetés után azt állítja, hogy a társai azért haltak meg mind, mert a tenger mélyén egy réges-rég kihalt őscápa támadt rájuk, senki nem hisz neki, és leszerelik. Ő viszont nem tud szabadulni az esettől: kutat, olvas tanul, szeretné megérteni, hogy mi történt vele – arra készül, hogy egyszer visszatér a mélybe, és szembenéz a társai gyilkosával.

Végül egy tudományos expedíció tagjaként le is merül a Mariana árokba, ismét találkozik régi ellenfelével, és az újra támad. De ezúttal még nagyobb baj történik: párharcuk közben a fenevad keresztüljut azon a tengeri sávon, amely eddig a mélyben tartotta, és most a világ tengereit járva rettenetes pusztításba kezd. Taylor felelősnek érzi magát a katasztrófáért, és megpróbálja legyőzni egyre erősödő félelmét: tudja, hogy neki kell legyőznie a megalodont.

A nemzet aranya-filmek rendezője nagyon nagy költségvetésből, Új-Zéland partjainál és Kínában forgatta különösen látványos, a legmodernebb CGI csodáit bevető sci-fi/akciófilmjét. Jason Statham pedig visszatér eredeti foglalkozásához: búvárként is megmutathatja, mit tud.

Jelenetfotók – képek

Fotók: InterCom

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Magyar szinkronos előzetes

További videók

MEG – AZ ŐSCÁPA – Featurette

TV-Szpot

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló témájú filmek: ,

Mozifilm innen:

Hasonló filmhír, filmajánló

Scroll to top