Quantcast

Mária Magdolna (2018) amerikai film

Mária Magdolna (2018) amerikai film

Ahogy Mária evangéliuma a nő szemszögéből mutatja be Jézus történetét, úgy a Mária Magdolna című film is a Jézushoz legközelebb álló asszonyt helyezi a történet középpontjába.

Egyes feltételezések szerint a názáreti Jézus és Mária kapcsolata több volt mint tanítvány és mester viszony. Mária volt a tanítványok közül az első, a legkedvesebb, aki még Pétert is megelőzte…

Mária szerepében Rooney Mara látható, a názáreti Jézust Joaquin Phoenix alakítja. Nézd meg a film adatlapját, a jelenetfotókat és a cikk alján a filmhez tartozó érdekességeket!

Mária Magdolna adatlap, plakát

Mária Magdolna (2018) amerikai film plakátja

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza 120 perc

Korhatár: 12 év
Műfaj: dráma, film,
Nemzetközi filmadatbázis: Mary Magdalene
Forgatókönyv: Helen Edmundson, Philippa Goslett
Szereplők: Rooney Mara, Joaquin Phoenix, Chiwetel Ejiofor, Tahar Rahim, Tchéky Karyo

Rendezte: Garth Davis
Hazai mozipremier: 2018. március 29.
Magyarországon forgalmazza: UIP-Duna Film.

Tartalom

A történet a Szentföldön játszódik az első században. Egy fiatal nő elhagyja kis halászfaluját és családját, hogy csatlakozzon egy új, radikális társadalmi mozgalomhoz. A mozgalom karizmatikus vezetője a názáreti Jézus, aki azt ígéri, hogy a világ meg fog változni.

Mária Magdolna: A názáreti Jézus (Joaquin Phoenix)
A názáreti Jézus (Joaquin Phoenix)

Mária új életmódot keres, és valamiféle hitelességet, amit a kor szigorú hierarchiája megtagad tőle. Ahogy a csoport híre egyre terjed, és egyre többeket vonz Jézus ihletett üzenete, Mária lelki útja a történet közepébe helyezi őt, és a fővárosba, Jeruzsálembe vezeti, ahol szembe kell néznie a valósággal: Jézus sorsával, és a saját szerepével, amit ebben játszik.

Jelenetfotók – képek

Mária Magdolna: Jézus megkereszteli Máriát
Jézus megkereszteli Máriát
Mária Magdolna: Péter (Chiwetel Ejiofor) Máriára?
Péter (Chiwetel Ejiofor) Máriára?

Fotók: UIP-Duna Film

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Feliratos előzetes 1

Feliratos előzetes 2

Mitől új és más ez a film?

Elmondják az alkotók ebben a feliratos videóban:

„Te vagy a tanúm” – magyar feliratos filmklip

Megkeresztelés – magyar feliratos filmklip

„Csak egy igaz királyság létezik” – magyar feliratos filmklip

Hírek – Érdekességek

A producerek régészeti leletekre alapozták a film elkészítésének ötletét. Egyiptomban és Görögországban pergamentöredékeket találtak, amelyeket Mária Magdolna evangéliumaként azonosítottak. Ez adta az ötletet arra, hogy elmeséljék a biblia egyik legellentmondásosabb személyiségének, továbbá Jézus és Mária kapcsolatának történetét.


Garth Davis rendező elmesélte az egyik legkülönösebb forgatási élményét. A történetben Mária családja ördögűzőt hív a lányhoz, hogy megtisztítsák a lelkét. A jelenet forgatásakor a stáb bizarr és nyugtalanító élményt tapasztalt: hirtelen teljesen elállt a szél, halálos nyugalom telepedett a vidékre. Aztán villámok kezdtek el csapdosni a stáb körül. Mindenkit kitört a frász!


Mária Magdolna üzenetei

Ezzel a címmel jelent meg Tom Kenyon és Judi Sion Magyarországon is kapható könyve. Az egyiptomi hórusz alkímia és az ízisz szerelmi mágia alcímet viselő mű azt ígéri, hogy

segít tisztázni Jézus kedvesének ellentmondásos alakját, hogy ezáltal a szent nőiség megtestesítője – az évszázadokon át hullámzó irigység, féltékenység és félelem eltörlése után – elfoglalhassa az őt megillető helyet a megvilágosodott lelkek birodalmában, s ezzel együtt a hatalmától megfosztott nőiség újra felvirágozhassék.

Scroll to top