Manieggs – egy kemény tojás bosszúja (2015) magyar animációs film

Manieggs - egy kemény tojás bosszúja (2015) magyar animációs filmA Manieggs – Egy kemény tojás bosszúja hosszú ideje az első egészestés magyar animációs film, amely ráadásul állami támogatás nélkül készült el. A film Johnny a keménytojás bosszúhadjáratát meséli el kizárólag felnőtt nézőknek. Animációs filmek – Filmrakat.hu.

Manieggs – egy kemény tojás bosszúja (+18)
Színes, magyar, animációs film, 2015, 90 perc

Angol cím: Manieggs – Revenge of the Hard Egg

Írta és rendezte: Miklósy Zoltán Társrendező: Herkó Attila. Animációs rendező: Máli Csaba. Producer: Mórádi Gábor, Erdélyi Mihály. Zeneszerző: Milkovics Mátyás

Szinkronhangok: Kőszegi Ákos, Csőre Gábor, Csuja Imre, Boros Zoltán, Varga Tamás, Józsa Imre, Kerekes József, László Zsolt, Bogdányi Titanilla

Országos bemutató: 2015.február 26. Forgalmazó: Vertigo Média kft.

Írta és rendezte: Miklósy Zoltán

Manieggs – egy kemény tojás bosszúja: filmajánló

Johnny-t, a keménytojást felültették, és igazságtalanul két hétre börtönbe zárták, amiért a rácsok mögül kikerülve bosszúhadjáratot indít mindenki ellen, akik ezt tették vele. A frissen szabadult elítélt nyomozása során segítségére siet barátja, Harry is. A páros a Kínai sárkány klánnal való összetűzéstől kezdve az illegális ketrecharcokon keresztül egészen a bankrablásig rendkívüli kalandokba keveredik.

Manieggs - illegális ketrecharc

Az Umatik Entertainment fiatal alkotói egyedi karakterekkel és történettel készítettek egész estét animációs filmet, amelyben a magyar animáció hagyományai és a nemzetközi trendek jellegzetességei ötvöződnek egymással. A Manieggs – Egy kemény tojás bosszúja hosszú ideje az első egészestés animációs film, amely ráadásul állami támogatás nélkül készült el. Filmes áthallásaival, műfajokat kiparodizáló stílusával inkább a felnőtt nézőket szólítja meg: szarkasztikusan és finom humorral figurázza ki korunk társadalmát. A Manieggs – Egy kemény tojás bosszúja világpremierje a világhírű animációs fesztiválon, idén Annecy-ban volt, emellett az animációs film versenyben volt a 11. Jameson Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon és a bukaresti Anim’est fesztiválon is. Az alkotás szinkronhangjait kedvelt és ismert magyar művészek, és szinkronszínészek adják.

Manniegs – korhatáros előzetes

A Manieggs a felnőtt nézőket szólítja meg: szarkasztikusan és finom humorral figurázza ki korunk társadalmát

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − tizennyolc =


Scroll to top