Mamma Mia! Sose hagyjuk ABBA (2018) amerikai film

Mamma Mia! Sose hagyjuk ABBA!
Az új ABBA film tele világslágerekkel, új sztárokkal és meglepetésekkel!

A második ABBA filmben megismerhetjük Donna múltját, azaz visszamegyünk a kezdetekhez, amikor Sophie megfogant. Eközben a jelen történéseit is nyomon követhetjük, miközben Donna nagymama lesz, megismerhetjük Sophie nagyiját is. És a történetben olyan ABBA slágerek szólnak, mint a Fernando, a Waterloo, az I Have Dream és természetesen a Mamma Mia!

Az első részhez képest számos új szereplő érkezik a Mamma Mia 2-be, ahogy arról korábban már beszámoltunk. Jön Cher, mint Sophie nagymamája, Lily James alakítja az ifjú Donnát és Andy Garcia gyarapítja a film sármos világsztárjainak sorát.

A filmajánló alatt nézd meg a zenés filmelőzeteseket és a jelenetfotókat!

Mamma Mia! Sose hagyjuk ABBA mozifilm adatlap, plakát

Mamma Mia! Sose hagyjuk ABBA plakát

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza 118 perc

Korhatár: 12 év
Műfaj: film,
Nemzetközi filmadatbázis: Mamma Mia! Here We Go Again
Forgatókönyv: Ol Parker
Szereplők: Meryl Streep, Lily James, Amanda Seyfried, Colin Firth, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård, Cher, Andy Garcia, Dominic Cooper

Rendezte: Ol Parker
Hazai mozipremier: 2018. július 19.
Magyarországon forgalmazza: UIP-Duna Film.

Tartalom

Mottó:

Készülj, mert újra vár az ének, a tánc a nevetés és a szerelem!

1979-ben a lelkes és kalandvágyó Donna (Lily James), Tanya (Jessica Keenan Wynn) és Rosie (Alexa Davies) – azaz a Donna and the Dynamos nevű lánybanda tagjai – diplomát szereznek az Oxfordi Egyetemen, és Donna nekivág európai vakációjának, melynek végállomása Kalokairi görög sziget lesz. Ahogy az első részből megtudhattuk, a szigeten rátalált a szerelem, melynek ékes bizonyítéka nem más mint Sophie, akivel napjainkban megtörténik az a legnagyobb csoda, ami nővel csak megtörténhet: gyermeket vár!

Sophie Sheridan (Amanda Seyfried) napjainkban nevelőapja, Sam (Pierce Brosnan) segítségével azon munkálkodik, hogy megvalósítsa Donna (Meryl Streep) álmát: felújítja a tavernát, s édesanyja tiszteletére szállodává alakítja Hotel Bella Donna néven. Az időjárás azonban közbeszól, a terv elúszni látszik, ám az utolsó pillanatban minden jóra fordul. Még Sophie rég nem látott nagymamája, Ruby is (Cher) betoppan a felújított szálloda avatóünnepségére.

Ki jut eszedbe ha azt mondom: Darcy és romantikus film? Ennek a filmnek az egyik szereplője! A Colin Firth romantikus filmek és elsősorban a Bridget Jones sorozat, ugye? Pedig a 60-on túl is jóképű színész a romkom széria előtt is volt már egyszer Darcy, a Büszkeség és balítéletben Fitzwilliam Darcy karakterét alakította.

A filmet a Keleti nyugalom – Marigold Hotel írója, Ol Parker írja és rendezi Catherine Johnson, Richard Curtis és Parker történetéből. A dalok szerzői újfent Benny Anderson és Björn Ulvaeus.

Jelenetfotók – képek

Fotók: UIP-Duna Film

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Magyarul beszélő előzetes #1

Magyarul beszélő előzetes #2

A film hivatalos weboldala: www.mammamiamovie.com

Scroll to top