A majom maszk a múlté

Gary Oldman az egyik interjújában kulisszatitkokat árult el A majmok bolygója – Forradalom forgatásáról. Eszerint a majmokat játszó színészeknek nem maszkot kellett hordani mint a legelső részben, hanem…

Gary Oldman
Gary Oldman  A majmok bolygója – Forradalom című filmben

A világhírű színész interjút adott a Playboy magazinnak, amelyből kiderült, hogy vannak olyan hollywoodi szuperprodukciók, amelyeket kifejezetten kedvel – és nem csak azért, mert játszik bennük. Ezek közé tartozik A majmok bolygója-franchise is:
„Ahogy mindenki, én is rajongója voltam az eredeti filmeknek. Ráadásul az új film forgatókönyve is nagyon tetszett.”

Oldman több korábbi szerepe is megkövetelte, hogy a forgatás előtt órákat töltsön a maszkmestereknél. A majmok bolygója – Forradalom forgatásán viszont kicsit irigyelte a kollégáit, akik a majmokat játszották:

„Nem voltak elmaszkírozva, hanem furcsa búvárruhaszerű holmikba bújtak, amelyeken érzékelők voltak, a fejükhöz pedig kamera volt rögzítve. Így sokkal jobban láttuk az arckifejezésüket. Viszont forgatás közben fogalmam sem volt, hogy a kész filmben hogyan is fognak kinézni. És talán azt bánom a legjobban, hogy nem készültek rólam olyan kulisszák mögötti fotók, mint annak idején Charlton Hestonról, aki a majommaszkos színészekkel cigizett a forgatási szünetekben. ”

A majmok bolygólya - Forradalom
A majmok bolygója – Forradalom

Kapcsolódó film:
A majmok bolygója – Forradalom (+12)
Eredeti cím: Dawn of the Planet of the Apes
Hazai  bemutató: július 17.

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × négy =


Scroll to top