A majom maszk a múlté

Gary Oldman az egyik interjújában kulisszatitkokat árult el A majmok bolygója – Forradalom forgatásáról. Eszerint a majmokat játszó színészeknek nem maszkot kellett hordani mint a legelső részben, hanem…

Gary Oldman
Gary Oldman  A majmok bolygója – Forradalom című filmben

A világhírű színész interjút adott a Playboy magazinnak, amelyből kiderült, hogy vannak olyan hollywoodi szuperprodukciók, amelyeket kifejezetten kedvel – és nem csak azért, mert játszik bennük. Ezek közé tartozik A majmok bolygója-franchise is:
„Ahogy mindenki, én is rajongója voltam az eredeti filmeknek. Ráadásul az új film forgatókönyve is nagyon tetszett.”

Oldman több korábbi szerepe is megkövetelte, hogy a forgatás előtt órákat töltsön a maszkmestereknél. A majmok bolygója – Forradalom forgatásán viszont kicsit irigyelte a kollégáit, akik a majmokat játszották:

„Nem voltak elmaszkírozva, hanem furcsa búvárruhaszerű holmikba bújtak, amelyeken érzékelők voltak, a fejükhöz pedig kamera volt rögzítve. Így sokkal jobban láttuk az arckifejezésüket. Viszont forgatás közben fogalmam sem volt, hogy a kész filmben hogyan is fognak kinézni. És talán azt bánom a legjobban, hogy nem készültek rólam olyan kulisszák mögötti fotók, mint annak idején Charlton Hestonról, aki a majommaszkos színészekkel cigizett a forgatási szünetekben. ”

A majmok bolygólya - Forradalom
A majmok bolygója – Forradalom

Kapcsolódó film:
A majmok bolygója – Forradalom (+12)
Eredeti cím: Dawn of the Planet of the Apes
Hazai  bemutató: július 17.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 5 =


Scroll to top