Maja, a méhecske – A mézcsata (2018) ausztrál-német animációs film

A mese filmek közül a gyerekek egyik nagy kedvence a Maja a méhecske mese, mely animációs filmsorozatként és mozifilmként is belopta magát a kicsik szívébe. A 2014-es mesefilm után itt a folytatás!

Maja, a méhecske – A mézcsata (2018) ausztrál-német animációs film
A bátor, kissé hebrencs, kalandvágyó méhecske

Ebben a történetben Maja és barátai azért küzdenek, hogy részt vehessenek a birodalom legnépszerűbb játékában, a Mézcsatában. Két csapat verseng egymással a győzelemért!

Nézd meg a filmajánlót, a magyarul beszélő előzetest. Hogy jobban el tudj igazodni a méhecskék között, a lap alján összefoglaltuk, hogy ki kicsoda a Maja a méhecske mese 2018-as mozifilm változatában.

Maja, a méhecske – A mézcsata adatlap, plakát

Maja, a méhecske – A mézcsata (2018) ausztrál-német animációs film plakátja

Színes, ausztrál, német mesefilm, készült 2018-ban, hossza 83 perc

Korhatár: 6 év
Műfaj: animációs film, mese film, gyerek film
Nemzetközi filmadatbázis: Maya the Bee – The Honey Games
Forgatókönyv: Noel Cleary, Fin Edquist, Kevin Peaty, Alexs Stadermann
Szinkron hangok: Molnár Ilona, Szabó Zselyke, Tamás Nikolett, Dányi Krisztián , Elek Ferenc , Csondor Kata, Lippai László, Náray Erika ,

Rendezte: Noel Cleary, Sergio Delfino, Alexs Stadermann
Hazai mozipremier: 2018. március 29.
Magyarországon forgalmazza: Freeman Film.

Tartalom

A vidám és kalandvágyó méhecske, Maja nagyon szeretne részt venni az egész birodalom legnépszerűbb játékában, a Mézcsatában, de kissé túlzásba vitt lelkesedésével sikerül magára haragítania a méhbirodalom nagy hatalmú császárnőjét.

Az uralkodó szigorú feltételhez köti a játékokban való szereplését: ha Maja veszít, a kaptára nyári méztermését be kell szolgáltatnia. A bátor méhecskének el kell fogadnia a kihívást és a számára kijelölt csapattársakat is, akik között régi ismerősök is akadnak: Flip, a bölcs szöcske, a kissé ügyetlen, de jószívű hangyaikrek, valamint legjobb barátja, Vili. A küzdelem során Maja újabb barátokra és ellenfelekre tesz szert, miközben rájön arra is, hogy nem mindig az a legokosabb, ha a saját feje után repkedve akar győzelmet aratni. Hisz egységben az erő! Ezt pont egy hős méhecske ne tudná?

A minden lében kiskanál Maja és barátja, Vili a Maja, a méhecske – A mézcsata című kedves családi animációs filmben buzgón gyűjtögetik a virágport, no meg a kalandokat.

A jó szívű méhecske több mint száz éve indult el hódító útjára Németországból, és a mesekönyv nyomán született bájos rajzfilmsorozat világszerte elvarázsolta a gyerekek szívét. A 2014-es mozifilm folytatásában ezúttal is ausztrál és német alkotók fogtak össze, hogy megismételjék az első rész nagy sikerét.

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Magyarul beszélő előzetes

A mese főszereplői

Maja

Maja, a méhecske – A mézcsata: új kalandok a 2018-as mesefilmben
Új kalandok a 2018-as mesefilmben

Bátor, kissé hebrencs, kalandvágyó méhecske, aki mindenben meglátja a csodát. Nagylelkű és előítéletektől mentes, jó szívű és jóhiszemű.
Érzékeny és érzelmes, emiatt sokszor a szívére veszi a dolgokat. Önfejű, és nem mindig sikerül betartania a kaptár és az azt körülvevő világ szabályait. Nem fél kiállni önmagáért és a véleményéért, különösen, ha igazságtalanságot tapasztal. Született vezető, aki törődik a többiek érzéseivel.
Néha azért a makacssága és naivitása miatt nem figyel eléggé oda másokra, és hajlamos meggondolatlanságot elkövetni.

Violet

Maja, a méhecske – A mézcsata: Violet, a legnagyobb ellenfél
Violet, a legnagyobb ellenfél

Violet Maja fő ellenfele, aki pontosan az ellentétje a mi hősünknek. A Tropolisz csapat vezetője, az elit atlétáké, akik Méhtropoliszt képviselik a Mézcsatában. Egyben ő Güzü, a Császárnő szövetségese és a Mézcsaták játékmesterének lánya is.
Míg Maja vidám, játékos és őszinte, Violet önző, kétszínű és akaratos. Mindemellett nagyon csajos és hiú.

Vili

Vili Maja legjobb barátja, akivel teljesen egy húron pendülnek. Csodálja Maja nagyszerű tulajdonságait, de neki nem nagyon jutott ki belőlük. Egy kissé kétbalkezes és finoman szólva nem egy észkombájn. Lusta és ijedős. Legszívesebben a mezőn csavarogna pollent eszegetve, vagy a kaptár egy eldugott sarkában szunyókálna. Ezeknél csak egy dolgot szeret jobban: Majával lófrálni. Micsoda dilemma!

Maja, a méhecske – A mézcsata: Vili és Maja
Vili és Maja

Majával mindig történik valami, néha ijesztő dolgok is, de Vili annyira élvezi a társaságát, hogy ezt is bevállalja. Igazi mókamester, minden lehetőséget megragad a viccelődésre. Vili óvatossága és félőssége ellensúlyozza Maja vakmerőségét és hevességét.

Királynő

Kedves, öreg lélek, a Kaptár vezetője, akit mindenki csodál. Kedves és igazságos, és bársonyos kézzel irányítja népét, nem vasököllel. Észreveszi, hogy Maja más, mint a többiek, de eszében sincs megbüntetni érte.
Ebből a részből kiderül, hogy nem volt éppen felhőtlen a viszonya nővérével, a császárnővel.

Császárnő

A Császárnő a “megakaptár”, Méhtropolisz uralkodónője. Ő Beatrix királynő, a Pipacs Mező (Maja kaptára) vezetője. Teljhatalmú és zsarnokoskodó, és régóta haragban van a testvérével.
Félelmetes karakter, vasakarattal irányítja a birodalmát. Könyörtelen, türelmetlen és lobbanékony, ha egyszer haragra gerjed, kő kövön nem marad.
Kifejezetten élvezi, ha hatalmaskodhat mások felett. Hideg és számító, bosszúálló magatartása mögött a húgával való rivalizálása áll.

Güzü

Güzü a Császárnő cinkostársa, a Mézcsata játékmestere, és Violet apja.
Zárkózott, leereszkedő, kétszínű és fontoskodó. Méhtropolisz nagykövete szerepében nagyon modoros és teátrális. Élvezi, ha a hatalmát fitogtathatja.
Apaként mézesmázos a stílusa, cukorfalatnak szólítja a lányát, de valójában hajszolja a győzelembe, és a saját céljainak megfelelően manipulálja Violetet. A Császárnővel szemben meghunyászkodó és alázatos.

Ők tehát a Maja, a méhecske – A mézcsata (2018) ausztrál-német animációs film legfontosabb szereplői. De kik vannak még a mesében?

Maja csapatát erősíti Spulni az emó pók, Craig a stréber csótány, Kolos a poloska, Andi és Bandi a két megszólalásig egyforma hangyakatona. A csapat neve: Pipacsmező-csapat.

A Tripolisz-csapat Violet csapata, melynek tagjai Sandra és Chelsea méhecskék, Pötyi, Dotty és Lotty a katica hármasikrek, Kobak a serdülő bogár.

A Mézcsata hivatalos kommentátora és kikiáltója a mesében Kobak, a szöcske.

Forrás, fotók: Freeman Film

Scroll to top