Magyar film világpremierje az 53. Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon

- filmrakat | 2017. október 16. hétfő
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Budapest Noir magyar krimiA Budapest Noir című magyar film világpremierje kedden lesz az 53. Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon, amelynek programját négy, a filmalap támogatásával készült új magyar alkotás gazdagítja. Az új magyar krimi főszereplői Kolovratnik Krisztián és Tenki Réka.

A Gárdos Éva rendezésében készült Budapest Noir Kondor Vilmos regénye alapján készült, az 1936 Budapestjén játszódó bűnügyi történet filmfeldolgozása. A forgatókönyvet Szekér András írta, operatőre Ragályi Elemér volt, az 1930-as évek Budapestjét Pater Sparrow látványtervező elevenítette fel, a jelmezeket Flesch Andrea tervezte – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap hétfőn az MTI-vel.

Budapest Noir

A történetben Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz az 1930-as évek Budapestjén. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében, hogy kiderüljön az igazság.

A Budapest Noir a Pioneer Pictures gyártásában készült, vezető producere Kemény Ildikó. A film a Big Bang Média forgalmazásában november 2-án kerül a magyar mozikba.

Az 1964-ben alapított chicagói filmfesztivál Amerika legrégebbi és legfontosabb filmes eseményeinek egyike. Idén Jane Fonda, Patrick Stewart és Vanessa Redgrave is a fesztivál díszvendégei között lesz.

Magyar filmek a Filmfesztiválon

1945 magyar film jelenetfotó 1

Antal Nimród A Viszkist, Török Ferenc az 1945-öt (fekete-fehér jelenetfotó fenn), Mészáros Márta az Aurora Borealist mutatja be személyesen a chicagói filmfesztivál közönségének, a Budapest Noirt világpremierje alkalmából Gárdos Éva részvételével vetítik.

Forrás: MTI

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film
Egy világtól elzárt orosz faluban kezdődik A szelíd teremtés története, ahol egyedül él a nő,...
Tovább

Melissa McCarthy férje rendezte a színésznő új filmjét

Melissa McCarthy A partiállat című filmben
Nem csak rendezte, más feladatokat is ellátott Melissa McCarthy férje a színésznő legújabb filmjének készítésekor....
Tovább

Szuperhősös film készül Chris Pratt főszereplésével

Komikusból akcióhős: Chris Pratt | Filmrakat.hu
Chris Pratt főszereplésével idén nyáron mutatják be a hazai mozik a legújabb Jurassic World filmet,...
Tovább