Magyar film világpremierje az 53. Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon

Budapest Noir magyar krimiA Budapest Noir című magyar film világpremierje kedden lesz az 53. Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon, amelynek programját négy, a filmalap támogatásával készült új magyar alkotás gazdagítja. Az új magyar krimi főszereplői Kolovratnik Krisztián és Tenki Réka.

A Gárdos Éva rendezésében készült Budapest Noir Kondor Vilmos regénye alapján készült, az 1936 Budapestjén játszódó bűnügyi történet filmfeldolgozása. A forgatókönyvet Szekér András írta, operatőre Ragályi Elemér volt, az 1930-as évek Budapestjét Pater Sparrow látványtervező elevenítette fel, a jelmezeket Flesch Andrea tervezte – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap hétfőn az MTI-vel.

Budapest Noir

A történetben Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz az 1930-as évek Budapestjén. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében, hogy kiderüljön az igazság.

A Budapest Noir a Pioneer Pictures gyártásában készült, vezető producere Kemény Ildikó. A film a Big Bang Média forgalmazásában november 2-án kerül a magyar mozikba.

Az 1964-ben alapított chicagói filmfesztivál Amerika legrégebbi és legfontosabb filmes eseményeinek egyike. Idén Jane Fonda, Patrick Stewart és Vanessa Redgrave is a fesztivál díszvendégei között lesz.

Magyar filmek a Filmfesztiválon

1945 magyar film jelenetfotó 1

Antal Nimród A Viszkist, Török Ferenc az 1945-öt (fekete-fehér jelenetfotó fenn), Mészáros Márta az Aurora Borealist mutatja be személyesen a chicagói filmfesztivál közönségének, a Budapest Noirt világpremierje alkalmából Gárdos Éva részvételével vetítik.

Forrás: MTI

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top