Magyar film világpremierje az 53. Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon

Budapest Noir magyar krimiA Budapest Noir című magyar film világpremierje kedden lesz az 53. Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon, amelynek programját négy, a filmalap támogatásával készült új magyar alkotás gazdagítja. Az új magyar krimi főszereplői Kolovratnik Krisztián és Tenki Réka.

A Gárdos Éva rendezésében készült Budapest Noir Kondor Vilmos regénye alapján készült, az 1936 Budapestjén játszódó bűnügyi történet filmfeldolgozása. A forgatókönyvet Szekér András írta, operatőre Ragályi Elemér volt, az 1930-as évek Budapestjét Pater Sparrow látványtervező elevenítette fel, a jelmezeket Flesch Andrea tervezte – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap hétfőn az MTI-vel.

Budapest Noir

A történetben Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz az 1930-as évek Budapestjén. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében, hogy kiderüljön az igazság.

A Budapest Noir a Pioneer Pictures gyártásában készült, vezető producere Kemény Ildikó. A film a Big Bang Média forgalmazásában november 2-án kerül a magyar mozikba.

Az 1964-ben alapított chicagói filmfesztivál Amerika legrégebbi és legfontosabb filmes eseményeinek egyike. Idén Jane Fonda, Patrick Stewart és Vanessa Redgrave is a fesztivál díszvendégei között lesz.

Magyar filmek a Filmfesztiválon

1945 magyar film jelenetfotó 1

Antal Nimród A Viszkist, Török Ferenc az 1945-öt (fekete-fehér jelenetfotó fenn), Mészáros Márta az Aurora Borealist mutatja be személyesen a chicagói filmfesztivál közönségének, a Budapest Noirt világpremierje alkalmából Gárdos Éva részvételével vetítik.

Forrás: MTI

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top