Magyar film európai premierje a 44. Genti Filmfesztiválon

Szász János új magyar filmjének, A hentes, a kurva és a félszemű című alkotásnak európai premierje a 44. Genti Filmfesztiválon lesz – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap szerdán az MTI-vel. A főbb szerepekben Hegedűs D. Géza, Gryllus Dorka és Nagy Zsolt lesz látható. További részletek és a fesztiválra készült előzetes itt!

A Woyzeck, a Witman fiúk, és A nagy füzet rendezője új alkotásával húsz év után tér vissza a nagyszabású nemzetközi filmfesztiválra az Észak Firenzéjeként emlegetett belgiumi Gentbe. A világszerte jegyzett magyar rendező 1997-ben Witman fiúk című filmjével már elnyerte a belga fesztivál fődíját, és a napokban személyes részvételével tartják a rangos filmünnep versenyprogramjában A hentes, a kurva és a félszemű című új alkotásának európai premierjét.

A Filmalap támogatásával készült film “kegyetlen mese húsról, szerelemről és gyilkosságról”. A történet szerint a jómódú hentes kiskirályként él az első világháború utáni Magyarországon. Egy nap régi üzlettársa, a kegyvesztett félszemű csendőrtiszt egy nővel menekül a falujába.

Az idegen asszony jelenléte feltüzeli a mészárszék életunt tulajdonosát, aki munkát ad mindkettőjüknek. Amikor a nőről kiderül, hogy Pesten prostituált volt, a hentes pénzzel próbálja megvenni szerelmét. A pár belemegy a játékba és veszélyes alkudozás veszi kezdetét: egyikük sem tudhatja, ki fog hátba szúrni kit, ha végül eljön az elszámolás ideje – olvasható a közleményben.

Szász János új filmjének forgatókönyvét Bodzsár Márk (Isteni műszak) közreműködésével írta. A cselekmény fő helyszínei, a mészárszék, a húsüzem és a bordélyház egyedi látványát Valcz Gábor (Moszkva tér, Isteni műszak, Swing) tervezte. A film operatőre Máthé Tibor volt, aki korábban már együtt dolgozott Szásszal a Woyzeck és a Witman fiúk című nagy sikerű alkotásokon. A film az Unio Film gyártásában készült, és 2018 elején lesz látható a magyar mozikban a Big Bang Média forgalmazásában.

A fesztiválra készült előzetes

Az október 20-ig tartó 44. Genti Filmfesztivál versenyprogramjában Török Ferenc többszörös fesztiváldíj nyertes 1945 című alkotása is szerepel.

Forrás: MTI

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top