Magyar film európai premierje a 44. Genti Filmfesztiválon

Szász János új magyar filmjének, A hentes, a kurva és a félszemű című alkotásnak európai premierje a 44. Genti Filmfesztiválon lesz – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap szerdán az MTI-vel. A főbb szerepekben Hegedűs D. Géza, Gryllus Dorka és Nagy Zsolt lesz látható. További részletek és a fesztiválra készült előzetes itt!

A Woyzeck, a Witman fiúk, és A nagy füzet rendezője új alkotásával húsz év után tér vissza a nagyszabású nemzetközi filmfesztiválra az Észak Firenzéjeként emlegetett belgiumi Gentbe. A világszerte jegyzett magyar rendező 1997-ben Witman fiúk című filmjével már elnyerte a belga fesztivál fődíját, és a napokban személyes részvételével tartják a rangos filmünnep versenyprogramjában A hentes, a kurva és a félszemű című új alkotásának európai premierjét.

A Filmalap támogatásával készült film “kegyetlen mese húsról, szerelemről és gyilkosságról”. A történet szerint a jómódú hentes kiskirályként él az első világháború utáni Magyarországon. Egy nap régi üzlettársa, a kegyvesztett félszemű csendőrtiszt egy nővel menekül a falujába.

Az idegen asszony jelenléte feltüzeli a mészárszék életunt tulajdonosát, aki munkát ad mindkettőjüknek. Amikor a nőről kiderül, hogy Pesten prostituált volt, a hentes pénzzel próbálja megvenni szerelmét. A pár belemegy a játékba és veszélyes alkudozás veszi kezdetét: egyikük sem tudhatja, ki fog hátba szúrni kit, ha végül eljön az elszámolás ideje – olvasható a közleményben.

Szász János új filmjének forgatókönyvét Bodzsár Márk (Isteni műszak) közreműködésével írta. A cselekmény fő helyszínei, a mészárszék, a húsüzem és a bordélyház egyedi látványát Valcz Gábor (Moszkva tér, Isteni műszak, Swing) tervezte. A film operatőre Máthé Tibor volt, aki korábban már együtt dolgozott Szásszal a Woyzeck és a Witman fiúk című nagy sikerű alkotásokon. A film az Unio Film gyártásában készült, és 2018 elején lesz látható a magyar mozikban a Big Bang Média forgalmazásában.

A fesztiválra készült előzetes

Az október 20-ig tartó 44. Genti Filmfesztivál versenyprogramjában Török Ferenc többszörös fesztiváldíj nyertes 1945 című alkotása is szerepel.

Forrás: MTI

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top