Lopom a sztárom

- filmrakat | 2013. május 28. kedd
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A tinédzserekből álló, Bling Ring néven hírhedtté vált rablóbanda hiteles története a Lopom a sztárom (The Bling Ring) című amerikai film, a Hermione szerepéből egyre inkább kitörő Emma Watson főszereplésével. Orlando Bloom, Paris Hilton vagy Lindsay Lohan feltehetőleg nem holmi gyerekes csínytevésnek fogta föl, amikor a tinibanda betört hozzá és elvitte a magánjellegű luxustárgyait.

A Bling Ring csapat története remek tükörképe a mai hírnév- és luxus-hajhászó fiatalság naivitásának. A Lopom a sztárom a Cannes-i filmfesztiválon már levetítették, hozzánk a nyár elején érkezik a mozikba.

Emma Wattson a Bling Ring banda tagja a Lopom a sztárom című Coppola filmben Emma Wattson a Bling Ring banda tagja a Lopom a sztárom című Coppola filmben

Lopom a sztárom [+12]

színes, amerikai krimi, dráma

Rendező: Sofia Coppola
Írta: Sofia Coppola
Producer: Roman Coppola, Sofia Coppola, Youree Henley
Társproducer: Darren M. Demetre
Fényképezte: Christopher Blauvelt, Harris Savides
Zeneszerző: Daniel Lopatin, Brian Reitzell
Szereplők: Emma Watson, Leslie Mann, Katie Chang, Israel Broussard, Claire Julien, Taissa Farmiga, Georgia Rock, Carlos Miranda, Gavin Rossdale

Magyarországi premier: 2013. június 27.
Magyarországon forgalmazza a Fórum Hungary Kft.

Lopom a sztárom: ha nem jön össze a színészi sztárság, majd a bűn elvégzi a melót. Lopom a sztárom: ha nem jön össze a színészi sztárság, majd a bűn elvégzi a melót.

Los Angeles hírességei

Az Angyalok városában gyűlik össze a hírességek és a hírnévre vágyók társasága, továbbá azok, akik csak a hírességek közelében akarnak lenni egy kicsit. Los Angelesben mindenki ki akar tűnni, és ha nem jön össze a színészi sztárság, majd a bűn elvégzi a melót. A belvárostól északnyugatra eső Hollywood városrész neve világszerte egyet jelent a filmgyártással, Hollywood ontja magából a filmeket és a filmsztárokat is.

Lopom a sztárom: Melyik a Te álmod? (Leslie Mann) Lopom a sztárom: Melyik a Te álmod? (Leslie Mann)

Lopom a sztárom röviden

A megtörtént eseményeken alapuló sztoriban a Bling Ring tinédzserekből álló csapat tagjai – akiket teljesen elbűvöl a hollywoodi sztárok fényűző élete – úgy próbálják magukévá tenni az amerikai álmot, hogy az interneten lenyomozzák különböző sztárok lakcímeit, majd betörnek házaikba, és értékes ingóságaikkal együtt távoznak. A fiatalok több mint három millió dollár értékben tulajdonítottak el luxustárgyakat, áldozataik között pedig olyan nevekkel találkozhatunk, mint Paris Hilton, Orlando Bloom, Lindsay Lohan, Paul Oakenfold vagy Rachel Bilson.
Lopom a sztárom: semmi nem marad bűntetlenűl, a sztárok kifosztása sem Lopom a sztárom: semmi nem marad bűntetlenűl, a sztárok kifosztása sem

Imádlak celeb világ!

A rendezőnő Sofia Coppola – aki a filmtörténet harmadik Oscar-díjra jelölt rendezőnője – remekül tárja elénk korunk egyik ijesztő jelenségét, a féktelen celeb-imádatot, ami hazánkban is megfigyelhető. A mi celebjeink sem mások mint Hollywood sztárjai, csak más léptékkel vannak mérve. A fiatalság pedig példaképet és szórakozást keres, így jön a remek ötlet: mi van, ha lopom a sztárom? A buli bűnözés nem túl jellemző, már idehaza is láttunk rá példát: ami először jópofa balhénak tűnt, később eldurvult és hatósági ügy lett a vége.

A hitelesség mindenek előtt

A forgatás előtt Sofia Coppola megkérte szereplőit, hogy próbáljanak meg kirabolni egy házat (természetesen csak egy szimuláció keretén belül), hogy lássák, milyen hibákat követnének el. Emma Watson – akinek tárcáját ironikus módon ellopták a forgatás alatt – Britney Spears Femme Fatale című albumát hallgatta, hogy kellőképp belehelyezkedhessen karakterének jellemébe és egyesek szerint az egyik eredeti tolvaj, Alexis Neiers valóságshowját, a Pretty Wildot, hogy elsajátíthassa a lány mozgáskultúráját és beszédstílusát.

Lopom a sztárom feliratos trailer

http://youtu.be/FKPrJgprd8Y

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenhét − 1 =

Címlapról

Lajkó – cigány az űrben (2018) magyar vígjáték

Lajkó – cigány az űrben: alternatív történelem
A Lajkó – cigány az űrben egy olyan alternatív történelmet mesél el, mely szerint egy...
Tovább

Hurrikán meló (2018) amerikai akció thriller

Hurrikán meló: a páncélteremben
A közelgő hurrikán miatt 600 millió dollárnyi bankjegyet kell megsemmisíteni, nehogy illetéktelen kezekbe kerüljön. Az...
Tovább

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller plakát
Az 1920-as években egy ausztrál bennszülött önvédelemből lelő egy fehér embert. A Veszett vidék arról...
Tovább