Liam Neeson, a hírhedt bandita szerepében

- filmrakat | 2014. június 12. csütörtök
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A filmbemutatók közül a vígjátékok kedvelőinek a Hogyan rohanj a vesztedbe című MacFarlane alkotást ajánljuk, melynek hírhedt banditáját a manapság akcióhős szerepeket magára öltő Liam Neeson alakítja.

Liam Neeson

Liam Neeson

A filmajánlóban már olvashatták, hogy Clinch Leatherwood, a hírhedt bandit – egyben Anna féltékeny férje – szerepére az alkotók Liam Neesont szemelték ki.

„Ültünk körben, mint a gyerekek, és valamelyikünk azt mondta, jó lenne olyasvalakit szerződtetni, mint Liam Neeson – emlékszik vissza Scott Stuber producer. – Aztán kiderült, hogy ez nem is álom csupán. Már dolgoztam vele, ő pedig nagy rajongója Seth-nek, tehát gyorsan összejött a dolog.

Még nem is találkozott Neesonnal, MacFarlane-nek már határozott elképzelése volt arról, milyen akcentussal beszéljen Clinch.

„Imádom Liam eredeti hangját, ezért imádkoztam, nehogy vadnyugati akcentussal próbálkozzon – mondja a rendező. – Olyan átható, erőteljes orgánuma van, hogy akkor is szájtátva hallgatnám, ha a telefonkönyvet olvasná föl.”

Nem véletlen, hogy Neeson északír akcentussal szólal meg Clinch szerepében:

“Pár éve hazajöttek a gyerekeim az iskolából, és újságolták, hogy apa, benne vagy a Family Guyban! Nézem, és tényleg: Seth parodizált, hogy Liam Neeson így játszana egy vadnyugati filmben. Ugye furán és jellegzetes akcentussal. Az új film kapcsán ezért azt mondtam: Seth, akkor vállalom a szerepet, ha Clinch északír akcentussal szólalhat meg – így akarok tisztelegni a Family Guy előtt.

Liam Neesont legutóbb a Non-Stop című filmben láthatták a hazai mozinézők, szinkronhangja feltűnt a Lego-kalandban és A mogyoró-melóban. Idén még viszont láthatjuk A Walk Among the Tombstones (még nincs magyar cím) című filmben, melyben ismét egy akcióhőst – magánnyomozót – alakít.

Filmajánló részlet: Veszélyes a vadnyugat…

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

5 + 10 =

Címlapról

Lajkó – cigány az űrben (2018) magyar vígjáték

Lajkó – cigány az űrben: alternatív történelem
A Lajkó – cigány az űrben egy olyan alternatív történelmet mesél el, mely szerint egy...
Tovább

Hurrikán meló (2018) amerikai akció thriller

Hurrikán meló: a páncélteremben
A közelgő hurrikán miatt 600 millió dollárnyi bankjegyet kell megsemmisíteni, nehogy illetéktelen kezekbe kerüljön. Az...
Tovább

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller plakát
Az 1920-as években egy ausztrál bennszülött önvédelemből lelő egy fehér embert. A Veszett vidék arról...
Tovább