Lengemesék (magyar animációs film, 2017)

A lengék a Nádtenger apró, de bátor, zöldbőrű őrei. A gyerekeket csak akkor avatják őrzővé, amikor… Olvasd tovább a film rövid tartalmát a plakát alatt!

Frissítés: Lengemesék 2 – Tél a nádtengeren. A népszerű animációs mesefilm második része 2018-ban a mozikban!

Lengemesék – plakát, adatlap

Lengemesék (magyar animációs film 2017) » Filmek

Színes, magyar film, készült 2017-ben, hossza 64 perc

Korhatár: Korhatár Nélkül megtekinthető

Eredeti cím: Lengemesék

Forgatókönyv: A forgatókönyvet azonos című meséje alapján írta: Berg Judit

Rendezte: Pálfi Zsolt

Magyarországi bemutató: 2017. április 27.

Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Lengemesék rövid tartalma

A lengék a Nádtenger apró, de bátor, zöldbőrű őrei. A gyerekeket csak akkor avatják őrzővé, amikor bebarnul a hajuk. Addig viszont unalmas az élet, mivel zöldhajúként tilos nádirigón repkedni, vízre szállni, sőt még a békaderbin sem vehetnek részt. Füttyös Vilkónak legnagyobb álma, hogy végre ő is őrző lehessen, ám a kíváncsisága folyton bajba sodorja. Amikor azonban a Nádtenger ellenségei, a harácsok, a hattyúkkal szövetkeznek, az egész tó veszélybe kerül. Az őrzők tehetetlenek, de Vilkó vakmerő tervet eszel ki, hogy megmentse otthonát és fogságba esett barátját, Táltost. Szerencsére nincs egyedül, mert Nagyapó, a vízisiklók és a békák is a segítségére sietnek…

Hosszú évek után végre ismét egészestés magyar animációs film kerül a mozikba, s követheti a Vuk, a Szaffi és társai sikerét. A történet felidézi a Vizipók-csodapók történeteket, a klasszikus magyar animáció fénykorát. A József Attila-díjas Berg Judit (Rumini, Két kis dinó, Maszat, Hisztimesék) népszerű, Lengemesék-sorozata alapján készült film a legkisebb korosztályt – a bölcsődéseket, óvodásokat, kisiskolásokat – szólítja meg. A Lengemesék epizódjait eddig sorozat formájában ismerhette a közönség, most egészestés történet készült a lengék kalandjaiból Pálfi Zsolt rendezésében, aki korábban a rajzfilmsorozatot is készítette. A karakterek többek között a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Kubik Anna és a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Faragó András (Sulyom király) hangján szólalnak meg. A bájos történet és a szerethető karakterek csodás birodalomba vezetik el a nézőket ebben a hiánypótló alkotásban.

Jelenetfotók a filmből – képgaléria

Lengemesék
Lengemesék 1
Lengemesék 2

Fotók: Vertigo Média Kft

Filmelőzetes

Ország:
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top