Lengemesék 2 – Tél a nádtengeren (2018) magyar film

AdatlapTartalomJelenetfotók - Filmelőzetes

Lengemesék 2 – Tél a nádtengeren (2018) magyar film
Berg Judit József Attila-díjas író meséjéből készült magyar animációs mesefilm

A Lengemesék 2. filmjében Füttyös Vilkó egy beteg kisfecske meggyógyításán fáradozik. Mindeközben Nádtenger lakóinak nyugalmát a szomszédos tóban túlságosan elszaporodó patkányok próbálják megzavarni.

A Lengemesék 2. történetében Füttyös Vilkón kívül szerepet kapnak a régi barátok, elsősorban Lile, a kedves, barna hajú lengelány; Rence Ervin, a szigorú őrparancsnok; a lengék uralkodója, a bölcs Sulyom király; Táltos, a kecskebéka fiú, Vilkó barátja, akinek egy régi sérülés miatt nem fejlődött ki az egyik lába; valamint a környék állatai, régi és új ellenségek és szövetségesek: harácsok, vízi patkányok, őzek, vaddisznók.

A 2017-ben nagy sikerrel bemutatott Lengemesék első része után kerül a mozikba Berg Judit József Attila-díjas író (Rumini, Két kis dínó, Maszat, Hisztimesék) meseregényének egészestés folytatása, a Nádtenger és apró hősei őszi és téli életéről. Berg Judit mesekönyveiért rajonganak a gyerekek. A Lengemesékben egy különleges lényekkel teli mesevilág tárul elénk, megismerjük a tópart élővilágának életét, az évszakok hozta változásokat és miközben izgulunk Füttyös Vilkó és barátai kalandjain, olyan komoly kérdésekről is szó esik mint a becsület, bátorság, a tolerancia vagy az összefogás ereje.

Filmajánló jelenetfotókkal, filmelőzetesekkel.

Lengemesék 2 – Tél a nádtengeren mozifilm adatlap, plakát

Lengemesék 2 – Tél a nádtengeren (2018) magyar film plakátja

Színes, magyar film, készült 2018-ban, hossza 70 perc

Korhatár: KN év
Műfaj: animációs film, mese film
Nemzetközi filmadatbázis: Lengemesék 2 – Tél a nádtengeren
Forgatókönyv: A forgatókönyvet azonos című meséje alapján írta: Berg Judit
Szinkron hangok: Szalay Csongor, Kubik Anna, Faragó András, Bolla Róbert, Markovics Tamás, Pálmai Szabolcs, Bercsényi Péter, Roatis Andrea, Németh Juci, Kecskés Karina
Gyártó: Cinemon Entertainment
Rendezte: Pálfi Zsolt
Hazai mozipremier: 2018. december 6.
Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Tartalom

A Lengemesék tavaszi, és nyári kalandjai után ezúttal őszi-téli mesék várják a legkisebbeket.

Ősszel a Nádtengeren a költöző madarakat búcsúztatják. Az Afrika felé tartó fecskeraj szállást kér éjszakára, ám a csapatból az egyik fiatal fecske megbetegszik.

Vilkó meg akarja gyógyítani a fecskét, és ebben az sem tartja vissza, hogy a Nádtengeren nincs olyan gyógyszer, ami erőt tudna önteni a legyengült kismadárba. A Nádtenger lakóit a szomszédos tóban túlságosan elszaporodó patkányok is veszélyeztetik, s ehhez a lengéknek össze kell fogniuk a környék lakóival, mások mellett még ellenségeikkel, a harácsokkal is.

Közben hűl az idő, egyre több állat költözik melegebb vidékre, vagy kezdi meg tavaszig tartó téli álmát. A lengék kitakarítják és előkészítik téli szálláshelyüket, a szigeten álló vén fűzfa odvát.

A tél beálltával pedig a Nádtenger lakóinak egy része is álomba szenderül, míg a lengék élvezik az évszak adta előnyöket és várják a tavaszi kikeletet.

Jelenetfotók - képek

Kattints a jelenetfotóra és nagyobb méretben is megtekintheted!


Fotók: Vertigo Média Kft -

Filmelőzetesek – videók - filmklipek

Lengemesék 2 – Tél a nádtengeren filmelőzetes #1

Lengemesék 2 – Tél a nádtengeren filmelőzetes #2

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 1 =

Scroll to top