Quantcast

Lélegzetelállító lett Dwayne Johnson új filmje

Dwayne Johnson új filmje egyenesen a világ legmagasabb épületéhez vezet, ami nem kis váltás ahhoz képest, hogy csak nemrég jött ki a Jumanji varázslat dzsungeléből.

A Felhőkarcoló (Skyscraper) című akcióthriller hazai bemutatóját 2018. júliusára tervezi a forgalmazó, de pár dolog már kiszivárgott az akciódús mozifilmről. Többek között az, hogy miről szól a film…

Felhőkarcoló (illusztráció)

A fotó csak illusztráció! Forrás: Pixabay

Lélegzetelállító, valóban. De tényleg a világ legmagasabb épülete?

Egyre több dolog derül ki a Sziklaként is emlegetett filmsztár Felhőkarcoló című akcióthrilleréről. A dörzsöltebb moziba járók már eddig is sejtették, hogy a cselekmény középpontjában egy felhőkarcoló áll, és igazuk volt.

Johnson olyan specialistát játszik, aki nemcsak háborús veterán és az FBI egykori túszmentője, de a felhőkarcolók legtapasztaltabb biztonsági szakértője is. A filmben a világ legmagasabb épületét, a Gyöngy fantázianevű kínai felhőkarcolót bízzák rá, amely kigyullad, s a balesetet hősünk nyakába varrják.

Kínában tényleg vannak a valóságban is magas épületek, de…

Itt megtudhatod, ténylegesen hol van a világ legmagasabb épülete

Az igazság kedvéért meg kell említenünk, hogy a világ legmagasabb épülete jelenleg a Japánban található Tokio Skytree. Kínában található a második legmagasabb felhőkarcoló, de nem Gyöngy a neve, hanem így hívják: Kanton Torony. A világ legmagasabb épületeinek listája a wikipédián.

Visszatérve a cselekményhez: nem elég, hogy hősünk nyakába varrják a katasztrófát, de Johnson karakterének családja is a lángoló épületben reked, így egyszerre kell megmentenie szeretteit és kibogoznia a rejtélyes bűnesetet. Együtt vannak tehát a katasztrófafilm és az akcióthriller elemei, mindezt Johnson így pozícionálja Instagram-bejegyzésében:

nem franchise, nem könyvadaptáció vagy létező márka megjelenítése, csak egy őrült kis ötlet, amiből szerintünk lélegzetelállító mozi született.

A rendező és forgatókönyvíró az a Rawson Marshall Thurner, aki legutóbb a Központi hírszerzés című akcióvígjátékot készítette Johnsonnal, és 217 millió dollárt sikerült vele kaszálni. Hogy a könnyedebb műfajban igazán jól érzi magát, azt a Családi üzelmek vagy a Kidobós: Sok flúg disznót győz című filmjeinek sikere is jelzi, meglátjuk mire megy az új, véresen komoly akcióthrillerrel!


Kíváncsi vagyok, mit gondolsz erről. Ne felejts el a LIKE jelre kattintani! Ha bátrabb vagy, írd meg a hozzászólás részben, mit gondolsz a cikkről!

Forrás: UIP Hírek, wikipedia

Scroll to top