Quantcast

A legutóbbi Insidious film ravaszul kötődik az előzőekhez

A legutóbbi Insidious film ravaszul kötődik az előzőekhez
Ezt a filmet nem csak a gonosz jelenléte kapcsolja a sorozat előző részeihez

Az Insidious-filmek fokozatosan az egyik legmenőbb horror franchise-zá nőtték ki magukat. A legújabb rész, az Insidious – Az utolsó kulcs (már a mozikban) Amerikában az összes eddigi résznél sikeresebb, és nálunk is nagyon sokan voltak kíváncsiak rá.

A filmek, amelyek magukon viselik James Wan gondoskodásának minden jelét, a mesteren kívül még valakinek köszönhetik különlegességüket: Leigh Whannell nemcsak írója és az egyik fontos szereplője volt mindegyik résznek.

A harmadik folytatásnak még a rendezését is elvállalta. Most is őt dicséri az a ravasz forgatókönyvi hurok, amely a démonűző szolgálat főnöke, a látnok Elise gyerekkorába vezeti a nézőt, és így múltbeli és jelenbeli kísértetek találkozhatnak benne. A kör bezárul. Mintha az elejétől fogva így tervezték volna.

– Amikor az ember étterembe megy, és eszik egy finomat, jobban jár, ha fogalma sincs róla, mekkora káosz van közben a konyhában – mondta saját filmjéről Whannell. – Az a lényeg, hogy a néző úgy lássa, rend van, miközben igazából káosz van. Utólag ez a film ravaszul kötődik az előzőekhez, helyre rak régi rejtélyeket… pedig az első film írásakor még fogalmam sem volt róla, hogy hét évvel később még újabb folytatásokon fogok agyalni. Nem könnyen találtuk ki, hogy mi legyen Az utolsó kulcs-ban – de tényleg elképesztően ijesztőre meg kísértetiesre sikerült, ráadásul még értelme is van. Szóval, most én is úgy teszek, mintha mindent előre kieszeltem volna.

Azóta történt: Leigh Whannell újabb remek horrorfilmet rendezett: A láthatatlan ember (2020) a legújabb alkotása.


Kíváncsi vagyok a véleményedre! Szereted az ilyen rövid filmhíreket? Ne felejts el a LIKE jelre kattintani! Ha bátrabb vagy, írd meg a hozzászólás részben, mit gondolsz a filmről!

Forrás: IC Press

Scroll to top