Legújabb testamentum (2015) luxemburgi-francia-belga vígjáték

A Legújabb testamentum című filmben találkozhatunk Istennel (Benoît Poelvoorde), aki azért nem olyan, mint amilyenek Őt elképzeljük. A polgárpukkasztó filmvígjáték novemberben kerül a hazai mozikba.

Legújabb testamentum (12)
színes, luxemburgi-francia-belga vígjáték, 113 perc, 2015

Eredeti cím: Le tout nouveau testament. Nemzetközi cím: The Brand New Testament
Gyártó: Caviar Films, Climax Films, Juliette Films

Rendezte: Jaco Van Dormael Forgatókönyv: Jaco Van Dormael, Thomas Gunzig. Fényképezte: Christophe Beaucarne. Producer: Jaco Van Dormael. Zene: An Pierlé. Vágó: Hervé de Luze

Főszereplők: Benoît Poelvoorde, François Damiens, Catherine Deneuve, Yolande Moreau

Országos bemutató: 2015. november 12. Magyarországon forgalmazza a Mozinet.

Legújabb testamentum – filmajánló

Isten nem a mennyekben, hanem Brüsszelben él. Feleségével és lányával egy kispolgári ízléssel berendezett lakásban tengeti mindennapjait, dolgozószobájából keserítve meg az életünket. Ha azt hittük, hogy csak véletlenül esik a lekváros kenyér mindig lekvárral lefelé a földre, vagy hogy csak pechünk van, hogy a pénztárnál mindig a mi sorunk a leglassabb, akkor tévedtünk. Isten azzal üti el az idejét, hogy ezekhez hasonló bosszantó szabályokat ötöl ki, hogy megkeserítse az életünket. A fia egyszer már fellázadt a mogorva, rosszindulatú, befordult apja ellen, de az Újszövetség nem oldott meg mindent. Most Isten lánya, a tízéves Ea a soros, hogy kimenjen az emberek közé és új alapokra helyezze a világ működését. Ea feltöri apja számítógépét, az embereknek sms-ben kiküldi haláluk időpontját, ezzel káoszt szabadít a világra, majd megszökik, hogy hat új apostolt keressen, akikkel megírhatja a Legújabb testamentumot.

Jaco Van Dormael, a Mr. Nobody rendezőjének fekete vígjátékában, a Legújabb testamentumban Istent az egyik legsokszínűbb belga színész, Benoît Poelvoorde (Coco Chanel, A hírnév ára, 3 szív) alakítja. A polgárpukkasztó, de hangulatában leginkább az Amélie csodálatos életét idéző filmben Poelvoorde mellett fontos szerepet kap François Damiens (Tango Libre – Szabad a tánc, Körberajzolva) és Catherine Deneuve is, hogy egy teljesen őrült, életigenlő utazásra hívják a nézőt.

Trailer – Legújabb testamentum

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 + tizenhat =


Scroll to top