A 10 legjobb Tom Hardy film, ami mindenkinek tetszik

A Legenda című filmben - vajon ez a legjobb Tom Hardy film?

A legjobb Tom Hardy filmek

Tom Hardy napjaink egyik legkeresettebb és legnépszerűbb hollywoodi sztárja. Az alábbi összeállításból megtudhatod, hogy melyik a 10 legjobb Tom Hardy film.

A listát nem csak a filmsztár főszerepei alapján állítottuk össze. Figyelembe vettük magát a filmet és azt is, hogy milyen alakítást nyújtott benne a színész.

Íme Tom Hardy 10 legjobb filmje

A lista természetesen a mi ízlésünket tükrözi, neked lehet más a véleményed a filmek kapcsán.

10. Fékezhetetlen (2012)

Forrest (Tom Hardy), Jack (Shia LaBeouf) és Howard (Jason Clarke) Bondurant sikeres vállalkozás tulajdonosai Virginiában.

A legendák övezte fivérek illegális szeszlepárlással és szeszcsempészettel keresik a kenyerüket, amire másokak is fáj a foga. Például az újonnan kinevezett Rakes különleges ügynöknek (Guy Pearce) is.

A testvérek azonban nem adják meg magukat senkinek és semminek, még a törvénynek sem.

Hirdetés

9. Kémes hármas (2012)

Tuck (Tom Hardy) és Foster (Chris Pine) Két gyerekkori barát. A sors úgy hozza, hogy ugyanabba a nőbe, Laurenbe (Reese Witherspoon) szeretnek bele.

Az érzelmek alaposan próbára teszik a barátságukat és a környezetüket is, mivel mindkét férfi a világ egyik legnagyobb és legtitkosabb szervezetének legjobban képzett ügynökeinek egyike.

A vetélkedő felek minden eszközt bevetnek, hogy elnyerjék a nő kezét. Még olyat is, amit nem feltétlenül lenne szabad.

Tudom, sokan ezt a MARVEL produkciót tartják a legjobb Tom Hardy filmnek. Azonban vannak ennél jobbak is (szerintünk). Mivel a Venom 2 -Vérontó az összeállítás készítésekor még nem került a mozikba, így ebben az listában sem szerepelhet.

A történet: Venom az űrből jön, és csak akkor létezik, ha egy másik lényen élősködhet. Gazdateste Eddie Brock (Tom Hardy) újságíró, de ő maga hidegfejű szadista, aki a világ létét fenyegeti.

Néha mégis kiáll az ártatlanokért. Pókember egyik különleges erejű, veszélyes és kiismerhetetlen ellenfele maga sem tudja, hogy a fény vagy a sötétség oldalán áll-e. Különleges betegsége néha a jók, néha a gonoszak közé sodorja.

7. A visszatérő (2015)

A visszatérő Leonardo DiCaprio (a filmben Glass) jutalomjátéka, amivel megnyerte (végre) az Oscar-díjat. Tudod, ez a híres medvetámadásos film...

Az igaz történeten alapuló, nagyszabású bosszútörténetben Tom Hardy alakítja a negatív figurát. Ő John Fitzgerald, a csapat egyik tagja, aki végez Glass fiával, Sólyommal, a férfit pedig halálos sebeivel magára hagyja.

Tom Hardy 2022-ben

Mit tervez 2022-re Tom Hardy? Egy biztos, hogy a főszerepet alakítja Edward Garret Havoc (2022) című filmjében. Ő lesz az az elcseszett nyomozó, aki egy balul sikerült kábítószer akciót követően harcba száll az alvilággal, hogy megmentse egy politikus fiát.

6. Piszkos pénz (2014)

Bob (Tom Hardy) régen bunyózott, most Marv (James Gandolfini) brooklyni kocsmájában dolgozik. Magányosan él, próbál jó útra térni, de nem megy könnyen.

A kocsma ugyanis a maffia lerakóhelye: pénzt, kábítószert, más rejtegetnivalót őriznek meg itt igény szerint.

Egy nap azonban Bob másfajta rakományra talál: egy beteg kutyakölyökre, akit hazavisz magához. Megismerkedik Nadiával (Noomi Rapace), a sebhelyes nyakú, titokzatos nővel, majd belekeveredik a csecsen bandák közti háborúba - ahonnan nincs kiút.

5. Mad Max: A harag útja (2015)

A posztapokaliptikus jövőben mindenkinek meg kell küzdenie a javakért és az életben maradásért. Az embertelen körülmények között két lázadó próbál igazságot szolgáltatni.

Max (Tom Hardy) nem a szavak, sokkal inkább a tettek embere, aki saját békéjét keresi, miután elvesztette feleségét és gyermekét.

Furiosa (Charlize Theron) pedig abban látja a túlélés lehetőségét, ha átkelve a sivatagon hazatér gyermekkori otthonába.

Cobb (Leonardo DiCaprio) a legnagyobb tolvajok egyike, aki arra specializálódott, hogy egy különleges álommegosztó technológia segítségével mások álmaiba lopódzon be, és olyan titkokat szerezzen meg, amiket senki más nem tud.

Tom Hardy a filmben Eamest alakítja. Cobb régi munkatársa, hamisító. Az álomban képes mások alakját is magára ölteni, amivel tökéletesen megtéveszti a célszemélyt.

Szemfényvesztő képességei nagy hasznára vannak Cobb csapatában, az elme manipulánsához.

A II. világháború egyik legtragikusabb emléke lehetne, ám egy különleges mentőakció története lett belőle.

1940 májusának végén végén a diadalmasan előretörő német hadsereg bevonult Belgiumba, és a franciaországi Dunkerque közelében a tengerhez szorította a brit és francia katonákat.

A legfeljebb 5 kilométeres szakaszon a szövetségesek több mint 300 000 embere szorult össze, és nem volt merre menekülniük.

Az angol flottának különleges és váratlan akcióval, hatalmas veszteségek árán mégis sikerült véghezvinni a mentőakciót – és sikerrel juttatta ki a frontvonalból a szabad világ utolsó hadseregét.

Tom Hardy szerepe: Farrier vadászreplülő pilóta. A vadászrepülők adták a légi támogatást a mentőakcióhoz.

2. A 44. gyermek (2015)

Sztálini Szovjetunió, 1953. A film főhőse egy kegyvesztett ügynök (Tom Hardy), akinek fel kell göngyölítenie egy gyilkosság-sorozatot. Olyan országban, ahol bűnözés állítólag nem létezik.

Az állam hallani sem akar egy lehetséges sorozatgyilkosról, ezért az ügynököt lefokozzák és száműzik. Ennek ellenére felesége segítségével folytatja a nyomozást.

A Tom Hardy filmek közül kétség kívül ez lehetett a legnagyobb kihívás a filmsztár számára. Egymaga alakította két testvér szerepét. És remekül helyt állt a kettős szerepben!

Ezért is ezt választottuk a legjobb filmjének.

A film a '60-as évek izgalmas és veszélyekkel teli Londonjába kalauzolja a nézőt, amikor a rettegett alvilági testvérek, a Kray ikrek tartották uralmuk alatt a várost. A sármos Reginald Kray és az erőszakos Ronald Kray szerepeiben Tom Hardy.

Fentiekből talán kiderül, hogy miért Tom Hardy napjaink egyik legkeresettebb és legnépszerűbb hollywoodi sztárja. Akár főgonosz, akár pozitív hős, vagy éppen szuperhős szerepet kap, mindegyikben képes kiemelkedő alakítást nyújtani.


Egyetértesz, vagy nem? A Te bajod. Ha nem félsz a véleményedet megosztani Tom Hardyról az oldalon, akkor írd meg hozzászólásban! Vagy legalább nyomj egyet a LIKE gombra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − 15 =

Scroll to top