Legenda (2015) amerikai gengszterfilm

Legenda (2015) amerikai gengszterfilm: Tom Hardy kettős szerepben

Tom Hardy kettős szerepben

A Tom Hardy főszereplésével készült Legenda a '60-as évek izgalmas és veszélyekkel teli Londonjába kalauzolja a nézőt, amikor a rettegett alvilági testvérek, a Kray ikrek tartották uralmuk alatt a várost.

A sármos Reginald Kray és az erőszakos Ronald Kray szerepeiben Tom Hardy duplázik. Filmajánló a Filmrakatban.

Legenda (16)

 

Legenda (2015) amerikai gengszterfilm

 

 

amerikai thriller, 2015
Eredeti cím: Legend

Írta és rendezte: Brian Helgeland. Fényképezte: Dick Pope. Zene: Carter Burwell

Szereplők: Tom Hardy, Emily Browning, David Thewlis, Christopher Eccleston,
Chazz Palminteri, Tara Fitzgerald, Taron Egerton, Paul Bettany

Bemutató dátum: 2015. október 08.

Magyarországon forgalmazza a Freeman Film.

 

Legenda - filmajánló

Ron és Reggie Kray (Tom Hardy) mindig is elválaszthatatlanok voltak. A sármos és népszerű Reggie, aki az East-End hercegeként a fényűző londoni éjszakában filmsztárokkal, és bűnözőkkel múlatja az idejét, gyerekkora óta vigyáz a kiszámíthatatlan és erőszakos Ronra. Hűségesen óvja fivérét a bajtól. Miután elintézi, hogy az elmegyógyintézetből kiengedjék őrültnek nyilvánított testvérét, már semmi nem áll az útjukba: együtt söprik le a színről nagy riválisaikat, a Richardsonokat, és egy csapásra átveszik az uralmat a londoni alvilág felett.

A hatalomittas ikrek ténykedésére az amerikai maffia is felfigyel, és szövetséget ajánl nekik: készek beszállni, hogy a brit fővárosból együtt építsék fel Európa Las Vegasát, a bűnözés fellegvárát. A Reggie által irányított klub is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és közben a szerelem is rátalál a keményöklű gengszterre a gyönyörű Frances (Emily Browning) személyében.

A fiatal lány életét egy csapásra felforgatja a sztárokkal és rosszfiúkkal teli világ. Teljesen elvakítja Reggie kedvessége és figyelme. A romantikus lánykérés, és a mesébe illő esküvő után azonban hamar utoléri a kegyetlen valóság...

Ám Ron fékezhetetlen természete miatt Reggie-nek folyton résen kell lennie. Hol gyilkosságot kell eltussolnia, hol Ron befolyásos politikusokkal folytatott üzletei miatt kell még befolyásosabb embereket lefizetnie. Ron teljesen megfertőzi Reggie életét, aki még feleségénél, Francesnél is fontosabb a számára. De vajon meddig képes paranoiás testvérét féken tartani, miközben a rendőrség minden egyes lépésüket figyeli?

 

Legenda 2

Legenda 1

Legenda - Tom Hardy kettős szerepben (Filmrakat.hu)

 

Fotók: Freeman Film

A rendező 1998-ban a szórakoztatóiparban dolgozó idős menedzsertől hallott először a Kray testvérekről, aki azt állította: az ikerpár okozta az arcát csúfító sebhelyeket. Bár a történet átverésnek bizonyult, a rendező-forgatókönyvírót egyre jobban kezdte foglalkoztatni a hírhedt Krayekről szóló legendák hitelessége. Beleásta magát a ’60-as évek Londonjának alvilági életébe, és minél több szemtanúval, alkalmazottal, baráttal beszélt, annál érdekesebb és ellentmondóbb kép kezdett kibontakozni előtte a veszedelmes fivérekről. Reginald Kray felesége, Frances Shea szívbemarkoló esete adta az utolsó lökést Helgelandnak: ezt a románcot és különleges legendát mindenképp mozivászonra kellett vinnie. A filmben felcsendülő ’60-as évekbeli zenék, az East End autentikus épületei, a fényűző esték, a filmsztárok és bűnözők mind megelevenednek a néző előtt, mintegy beszippantva ebbe az erőszakos, ám érzelmekkel teli veszedelmes gengsztervilágba.

Tom Hardynak egyszerre áll jól a sármos szívtipró és a paranoid őrült szerepe. Brillírozik a mozivásznon: tökéletesen játssza a teljesen eltérő személyiségű testvérpárt. A bájos Frances Shea szerepében Emily Browning látható.

Legenda – szinkronizált filmelőzetes

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mozifilm innen:

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 + négy =


Scroll to top