A legbénább alak a környéken

- filmrakat | 2014. május 28. szerda
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A birkatenyésztőket mindenki utálta, mert birkáik tőből legelik a füvet, tönkretéve ezzel a termőtalajt. Így lett Seth MacFarlane vadnyugati filmjének saját maga által játszott hőse a legbénább alak a környéken: egy birkatenyésztő.

 Seth MacFarlane - a legbénább alak a környéken

Seth MacFarlane – a legbénább alak a környéken

Seth MacFarlane Emmy-díjas szórakoztatóipari szakember élete csupán 10 percen múlott: ha nem kési le 2011. szeptember 11-én a – később a World Trade Center északi tornyába csapódó – repülőgépet, akkor sosem ismerjük meg a Family Guy című animációs sorozat sztárjait, és soha nem lesz egy komédia főhőse az obszcén plüssmackó: Ted. Utóbbi egyébként minden idők legsikeresebb korhatáros vígjátéka, amely több mint 545 millió dolláros összbevételt ért el. A rajongók örömére elárulom: a Ted folytatása készülőben van, a bemutató 2015 nyarán várható!

MacFarlane hamarosan bemutatásra kerülő filmje, a Hogyan rohanj a veszTEDbe szintén egy vígjáték, de Ted atyja az animációs és a korhatáros-obszcénmackós vonal után most egy másik klasszikus területet vett célba: a westernt.

Hogyan rohanj a veszTEDbe - jelenetfotó 1

Hogy hogyan lett revolverhős egy egyszerű birkatenyésztő, akit mindenki utál?

Az alkotók úgy érezték, hogy miközben a cselekmény vadnyugati díszletek között játszódik, a karaktereket a modern ember érzékenységével kell felruházniuk. Ez különösen Albert Starkra ( MacFarlane alakítja a filmben) vonatkozott.

„Seth ötlete volt rögtön az elején: fogjunk egy okos és mindenre érzékeny srácot, és rakjuk olyan körülmények közé, ahová egyáltalán nem való – ahol minden borzalmas – mondja az egyik társ forgatókönyvíró Wellesley Wild. – Hősünk úgy érzi magát a vadnyugaton, mint a partra vetett hal, minden pillanat kínszenvedés számára.”

Seth MacFarlane-nek nem volt elég, hogy hősét a rettenetes 1880-as évekbe vetette a sors, annak is jelentősége volt, hogy milyen foglalkozást választott számára. Utánanézett, és kiderült, hogy a birkatenyésztőket gyakran megvetette a helyi közösség.

„Utálták őket, mert a birkák tőből lelegelték a füvet, és ezzel tönkretették a talajt. Tehát cikinek számított ez a foglalkozás, ezért úgy gondoltam, ha Albert birkatenyésztő lesz, ezzel rögtön kellő megvilágításba kerül, hogy ő az egyik legbénább alak a határvidéken.”

Hogyan rohanj a veszTEDbe - jelenetfotó 3

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

7 + 6 =

Címlapról

Hurrikán meló (2018) amerikai akció thriller

Hurrikán meló: a páncélteremben
A közelgő hurrikán miatt 600 millió dollárnyi bankjegyet kell megsemmisíteni, nehogy illetéktelen kezekbe kerüljön. Az...
Tovább

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller plakát
Az 1920-as években egy ausztrál bennszülött önvédelemből lelő egy fehér embert. A Veszett vidék arról...
Tovább

Ready Player One (2018) amerikai sci-fi, akciófilm

Ready Player One: irány az OASIS!
Steven Spielberg Ready Player One című filmje az egyik legjobban várt mozibemutató 2018-ban.
Tovább