Lavina

Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Egy svéd család megmenekül a lavina poklától, de az igazi megpróbáltatásaik csak a katasztrófa után kezdődnek. A film a 2014-es cannesi filmfesztiválon a Certain Regard szekcióban a Zsűri Díját nyerte el. Filmajánló a Filmrakatban.

Lavina (+16) 2014 - svéd játékfilm
Lavina – jelenetfotó

Lavina (+16)
2014 – svéd játékfilm

Eredeti cím: Turist. Rendező, forgatókönyv: Ruben Östlund. Operatőr: Fredrik Wenzel. Zene: Ola Fløttum. Látvány: Josefin Åsberg. Jelmeztervező: Pia Aleborg. Hang: Kjetil Mørk, Rune Van Deurs, Jesper Miller. Vágó: Ruben Östlund, Jacob Secher Schulsinger

Szereplők:
Johannes Bah Kuhnke (Tomas), Lisa Loven Kongsli (Ebba), Clara Wettergren (Vera), Vincent Wettergren (Harry), Kristofer Hivju (Mats), Fanni Metelius (Fanni)

Hazai bemutató: 2014. október 2. Forgalmazza a CirkoFilm.

Lavina – filmajánló

Egy svéd család úgy dönt, hogy a francia Alpokban tölt pár napot, hogy kiélvezzék a síparadicsom adta gyönyöröket. Minden remekül alakul, egészen addig, amíg egy hatalmas lavina elsöpri a síparadicsom nagy részét, miközben épp egy pályaszéli étteremben pihen a család. Az anya első gondolata, hogy gyermekeit megóvja. Férje után üvölt segítségért, azonban ő saját bőrét mentve fut a lavina elől. Annak ellenére, hogy a család túléli a katasztrófát, az igazi dráma akkor kezdődik, amikor Thomas, az édesapa és a feleség is szembesül a férfi gyávaságával. Thomas mindent megpróbál, hogy visszaállítsa magát az apa és a férj szerepébe.

A filmet a szeptemberi Jameson Cinefest fesztiválon láthatják először a magyar nézők, ahol a versenyprogramban indul.

Lavina – a mozifilm előzetese eredeti nyelven

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top