Lány kilenc parókával

A Lány kilenc parókával nagy közönségsikert aratott a német mozikban, és most a Nemzeti Rákellenes Napra időzítve kerül a magyar mozikba. A Sophie van der Stap azonos című – Magyarországon is megjelent – bestselleréből készült film elragadó bájjal mutatja be egy fiatal lány rákkal szembeni küzdelmét.

A Lány kilenc parókával nagy közönségsikert aratott a német mozikban

Lány kilenc parókával (+12)

2014 – színes, szinkronizált német film

Eredeti cím: Heute bin ich Blond
Forgatókönyvíró: Kati Eyssen
Producer: Andreas Bareiß, Sven Burgemeister
Fényképezte: Martin Langer Vágó: Simon Gstöttmayr
Rendezte: Marc Rothemund
Szereplők: Lisa Tomaschewsky, Karoline Teska, David Rott, Alice Dwyer

Hazai bemutató dátuma: 2014. április 10. Forgalmazza az MTVA.

Sophie egyetemi tanulmányainak megkezdésére, az önálló életére készül, amikor rákot diagnosztizálnak nála.

Lány kilenc parókával – a történet röviden

Az életvidám és vagány 21 éves Sophie egyetemi tanulmányainak megkezdésére, az önálló életére készül, amikor rákot diagnosztizálnak nála. Addigi élete fenekestül felfordul. A kezdeti megrázkódtatást leküzdve Sophie elhatározza, nem hagyja magát, élni akar, megküzdeni a betegségével mindazért, ami még vár rá az életben: az álmaiért, a bulikért, a boldogságért, a hódításokért. A kezelések következtében azonban szembe kell néznie azzal, hogy külseje megváltozik. Úgy dönt, nem várja meg, amíg a kemoterápia következtében haja kihullik.

Úgy dönt, nem várja meg, amíg a kemoterápia következtében haja kihullikNem hagyja, hogy a betegség akár ilyen módon is befolyásolja őt, ezért önmaga borotválja le a haját. Megváltozott külsejét parókákkal fedi el. Kilenc különböző fazonú és színű parókája Sophie hangulatait és személyiségét fejezi ki, hol szomorúbbnak, hol éppen romantikusabbnak mutatva őt. Sophie kilenc új személyisége a mindennapos orvosi kezelések mellett veti bele magát esténként az életbe. Bulizik legjobb barátnőjével, és beleszeret legjobb haverjába, Rob-ba, miközben humorral, bátorsággal, valamint némi könnyű szívűséggel igyekszik szembenézni a betegségével.

Sophie beleszeret legjobb haverjába, Rob-ba, miközben humorral, bátorsággal, valamint némi könnyűszívűséggel igyekszik szembenézni a betegségével.

Sophie életszeretete és a betegséghez való egyedülálló hozzáállása sok sorstársa számára szolgálhat pozitív példával.

A film rendezője, Marc Rothemund olyan, Magyarországon is közismert filmeket rendezett korábban, mint a Hangyák a gatyában tinivígjáték, és az Oscar-díjra jelölt Sophie Scholl – Aki szembeszállt Hitlerrel című történelmi dráma. A Lány kilenc parókával nagy közönségsikert aratott a német mozikban, és most a Nemzeti Rákellenes Napra időzítve kerül a magyar mozikba.

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hét − három =


Scroll to top