Lány (2018) belga film

Ez a lány fiú testbe született. Azt szeretné, ha a teste is olyan lenne, mint a legtöbb lányé...

Lány (2018) belga film: A 15 éves fiú testbe született lány
A 15 éves fiú testbe született lány

A fiú testbe született lány balett órákra jár. Szeretne teljes egészében lányként élni, szeretné, ha a teste is olyan lenne mint a többi lányé. A Lányból megismerjük hogy alakul a 15 éves kamasz sorsa akkor, amikor a felnőtté válás és a nővé válás egyszerre jelentkezik az életében.

A 15 éves lányként élő fiú szerepét Victor Polster alakítja. Aki nem csak szép kamaszlányként, hanem kitűnő balett táncosként is megállta a helyét a filmben. A Lány az első film főszerepe.

Nézd meg a film ajánlóját a jelenetképekkel, előzetessel!

Lány mozifilm adatlap, plakát

Hirdetés

Lány (2018) belga film plakátja
Színes, belga film, készült 2018-ban, hossza 109 perc.

Korhatár: 16 év
Műfaj: dráma
Nemzetközi filmadatbázis: Girl
Forgatókönyv: Lukas Dhont, Angelo Tijssens
Szereplők: Victor Polster, Arieh Worthalter, Oliver Bodart, Tijmen Govaerts, Katelijne Damen, Valentijn Dhaenens
Rendezte: Lukas Dhont
Hazai mozipremier: 2018. november 15.
Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Tartalom

Miről szól A lány?

Lara 15 éves lány, aki fiútestbe született. Profi balerinának készül a nagy presztízsű belga táncakadémia növendékeként. A balett órákon a fizikai és lelki tréning minden táncosnak önmagában is nagy megterhelést jelent, Lara ráadásul közben nemi átalakító műtétére is készül. Lara számára a testi felnőtté válás egyszerre zajlik a fiú testből lány testbe átalakulással.

Jelenetfotók - képek

Filmelőzetesek – videók - filmklipek

Lány (16) magyar feliratos előzetes

Érdekességek - Hírek

A Lány a 2018-as cannes-i filmfesztivál szenzációja volt, amely összesen négy díjat nyert a világ legrangosabb filmfesztiválján, s megkapta a filmkritikusok FIPRESCI-díját, az Arany Kamera-díjat, a Queen Pálmát és az Un Certain Regard versenyszekcióban Victor Polster a legjobb színész díját.

A 26 éves főszereplő, Victor Polster maga is képzett balett-táncos és színész, első drámai szerepében elsöprő sikert aratott Cannes-ban.

Lukas Dhont rendező elsőfilmes drámája Belgium 2019-es Oscar-nevezettje az idegen nyelvű film kategóriában, és a filmet jelölték az év felfedezettje Európai Filmdíjra is.

A Lány két díjat nyert az 'A' kategóriás San Sebastian Filmfesztiválon, díjazták mások mellett Zürichben, Odesszában, Palicson, versenyben lesz Londonban is.

2016-ban mutatták be a hazai mozik A dán lány című filmet, mely egy férfi testbe született nő átváltozásának történetét mesélte el. Ő volt az első férfi, akin nem átalakító műtéte(ke)t hajtottak végre.


Forrás, fotók: Vertigo Média Kft

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy + 5 =

Scroll to top