A küzdők romantikus francia film (2015)

- filmrakat | 2015. január 27. kedd
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A küzdők (2015) francia filmA küzdők (Fighters) című francia film a mindent elsöprő tiniszerelem krónikája, egy megkapó mese az ember és a természet kapcsolatáról, amiben a két főszereplő egyaránt átütő alakítást nyújt. A Filmrakat.hu filmajánlója.

A küzdők (+12)
színes, francia film, 2014, 98 perc

Eredeti cím: Les combattants
Nemzetközi cím: Fighters

Rendezte: Thomas Cailley
Forgatókönyv: Claude Le Pape, Thomas Cailley. Fényképezte: David Cailley. Producer: Pierre Guyard. Zene: Philippe Deshaies, Lionel Flairs, Benoit Rault. Vágó: Lilian Corbeille

Főszereplők: Adèle Haenel, Kévin Azaïs, Antoine Laurent, Brigitte Roüan

Országos bemutató: 2015. március 12. Magyarországon forgalmazza a Mozinet.

Arnaud (Kévin Azaïs) és Madeleine (Adèle Haenel)

A küzdők – filmajánló

A tinédzser Arnaud (Kévin Azaïs) nyáron besegít a család asztalos vállalkozásába. Az egyik ügyfélnél ismerkedik meg a nagyszájú és csodaszép Madeleine-nel (Adèle Haenel), akinek magabiztossága egyszerre lenyűgözi és rabul ejti a fiút. Amikor a lány katonai kiképzőtáborba megy, ő is csatlakozik, még nem sejtve, szerelme milyen veszélybe sodorja ezzel.

Kiképzőtáborban

A küzdők a mindent elsöprő tiniszerelem krónikája, mely azonban jóval túlmutat az egyszerű nyári románcon. Thomas Cailley a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon négy díjjal – köztük a kritikusok FIPRESCI-díjával! – kitüntetett alkotása megkapó mese az ember és természet kapcsolatáról, amiben a két főszereplő egyaránt átütő alakítást nyújt. Adèle Haenel a Kairói Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb színésznőnek járó díjat nyerte el.

A küzdők – filmelőzetes eredeti nyelven

A küzdők - plakát

 

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

3 + 17 =