Kutyák (2016) román filmdráma

Kutyák román filmdrámaÖrökség, vagy átok? Roman nagy földeket örököl maffiózó nagyapjától a fővárostól messze, a határ mentén. Az öreg halála után korábbi emberei folytatják az illegális üzletet és nem fogják egyszerűen feladni… Olvasd tovább a film rövid tartalmát a plakát alatt!

Kutyák

Plakát, adatlap

Kutyák (2016) román filmdráma plakátja

Színes, román film, készült 2016-ban, hossza 104 perc

Korhatár: 16 év

Eredeti cím: Câini/Dogs

Forgatókönyv: Bogdan Mirica
Szereplők: Dragos Bucur, Gheorghe Visu, Vlad Ivanov

Rendezte: Bogdan Mirica

Hazai filmpremier: 2017. november 30.
Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Tartalom

Roman jelentős területet örököl nagyapjától a fővárostól messze, a határ mentén. Azzal a szándékkal érkezik a kietlen vidékre, hogy jó áron, gyorsan túladjon a földeken, azonban hamar rájön, hogy a nagyapja gyakorlatilag egy helyi bűnbáró volt, aki számos, kétes üzletet vezetett. A bizniszt az öreg halála után volt beosztottjai vették át, akiknek nem akaródzik feladni a jól menő, ámde illegális tevékenységet, s amelynek a messziről jött férfi az útjába állhat. Mindeközben egy helyi rendőr megszállottan igyekszik börtönbe juttatni a bűnözőket, ám fanatizmusa önmagában még nem elegendő az igazságszolgáltatáshoz egy olyan vidéken, ahol a bűn és bűnhődés relatív fogalmak.

A román Bogdan Mirica első nagyjátékfilmjének az idei Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Un Certain Regard versenyszekciójában volt a világpremierje, s világ legrangosabb ’A’ kategóriás filmfesztiválján a Kutyák elnyerte a nemzetközi kritikusok FIPRESCI-díját.

Az alkotás a régió jeles seregszemléjén, a Szarajevói Nemzetközi Filmfesztiválon is versenyben volt, s elnyerte a legjobb színész díját, valamint a zsűri különdíját. Bogdan Miricát emellett jelölték az év felfedezettje Európai Filmdíjára is. A Kutyák egyik főszerepében Vlad Ivanov látható, aki idén többek között a díjnyertes Érettségi és Toni Erdmann című filmekben is szerepelt, a 4 hónap, 3 hét, 2 nap című filmben nyújtott alakításáért pedig Romániában a legjobb férfi mellékszereplő díjával jutalmazták.

Jelenetfotók – Képek

Kutyák - maffiózók
Kutyák (2016) román filmdráma
Kutyák - Örökség vagy átok?

Fotók: Vertigo Média Kft

Filmelőzetes eredeti nyelven

Ország:
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top