Quantcast

Külön Falka

Külön Falka


Tibort, az erőszakos, börtönből szabadult apát megkeresi a lánya Niki, pedig a férfi kerülné a találkozást. A 12 éves kislány és Tibor kölcsönösen felforgatják egymás életét, ráadásul egy végzetes esemény visszafordíthatatlan következmények felé sodorja őket.

Külön Falka

Magyar film. Dráma. Játékidő: 98 perc, korhatár: 12 év.

Miről szól a Külön falka?

A tizenkét éves Niki (Horváth Zorka) nagyszüleivel él, akik nem tudják kordában tartani a vadóc, az iskolában nehezen beilleszkedő gyereket. Amikor Niki megtudja, hogy édesapját, Tibort kiengedték a börtönből, minden tiltás ellenére felkeresi a férfit.

Tibor (Dietz Gusztáv) kidobóként dolgozik a budapesti éjszakában. Magának való alkat, erőszakos természete miatt állandó harcban áll a környezetével. Sötét múltja és egy családi titok miatt kerüli a lányával való találkozást, de Nikit nehezebb lerázni, mint gondolta.

A két kívülálló lassan közeledni kezd egymáshoz, de minden az ellen szól, hogy a család egyesülhessen.

A 2021-es filmek adatait a linkre kattintva tudod böngészni! Megnézheted a plakátot és az előzetest is, megismerheted a film rövid tartalmát.

Külön Falka előzetes

A legfrissebb előzetesek megtekintéséhez kattints a linkre!

Külön Falka szereplők

Nézd meg, hogy kedvenc színészed melyik karaktert alakítja a filmben!

  • Dietz Gusztáv - Tibi
  • Horváth Zorka - Niki
  • Andai Kati - öregasszony
  • Derzsi Réka - nyomozó
  • Galkó Balázs - nagyapa
  • Haffner Anikó - Julcsi
  • Pikali Gerda - hostess

Dietz Gusztáv és Horváth Zorka a Külön Falka című magyar filmben

Dietz Gusztáv és Horváth Zorka a Külön Falka című magyar filmben

Külön Falka érdekességek

A főszereplő apa karakterére jelentkeztek amatőrök, valódi securitysek, és hivatásos színészek is. Dietz Gusztáv, mielőtt megkapta volna a Külön falka Tiborjának szerepét, többszörös országos-, világ,- és Európa-bajnoki címeket szerzett grappling és brazil jiu-jitsu küzdősportokban, illetve MMA-zott.


Horváth Zorka alakítja a vadóc, nagyszüleivel élő, apját felkutató kislányt.

Róla ezt mondja a rendező, Kiss Hajni:

Zorka elvarázsolt az első találkozásunkkor. Egy nagy szeretet gömb, lényéből mély empátia sugárzik, a tekintetében pedig valami játékos komiszság lakik. Ez utóbbi sokat adott ahhoz, hogy a kamera előtt is meg tudja jeleníteni azt a csibészséget, ami közös elem közte, és a filmbeli papája között.


A Külön falka 2018-ban elnyerte a Nemzeti Filmalap Inkubátor Programjának támogatását, emellett két szlovák pályázaton is nyert a film, így koprodukcióként valósulhatott meg. 2020-ban a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál keretei között megtartott First Cut Lab programjában a Külön falka Works in Progress TRT-díjban részesült Eastern Promises (Ígéretes Kelet-európai Alkotás) kategóriában.


Az M2 tv csatorna riportja Kiss Hajnival és Dietz Gusztávval


Ha tetszett a filmajánló, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Külön Falka magyar film plakátja

Külön Falka (2021) magyar film plakátja

Hirdetés

Hazai mozipremier: 2021. szeptember 30.

Magyarországon forgalmazza: Mozinet

Gyártó: Proton Cinema

Gyártás éve: 2020


Kis Hajni rendező első, részben személyes élményein alapuló nagyjátékfilmje a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának keretében készült.

Emellett két szlovák pályázaton is nyert a film, így koprodukcióként valósulhatott meg.

2020-ban a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál keretei között megtartott First Cut Lab programjában a Külön falka Works in Progress TRT-díjban részesült Eastern Promises (Ígéretes Kelet-európai Alkotás) kategóriában.

Kis Hajni forgatókönyvíró, rendezőről:

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen 2018-ban szerzett diplomát, mozgóképrendező szakon.

Másodéves projektje egy fikciós kisjátékfilm volt Szép alak címen, melyet az Amerikai Filmakadémia több ezer filmből kiválasztva Diák Oscar-díjra jelölt 2016-ban, így 25 év után Magyarország újra a jelöltek közé kerülhetett.

Hajni 2020-ban eddigi teljesítményéért Junior Príma-díjat vehetett át.

A Külön Falka Kiss Hajni első nagyjátékfilmje. Mit vár a rendező a filmtől?

Azt remélem, ez a történet másoknak is segíthet a személyes traumáik feldolgozásában. Egymás elfogadásának gyakorlása és a megbocsátás a legtöbb családban valamilyen formában megjelenő és megkerülhetetlen folyamat a szülő-gyermek kapcsolatokban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom + egy =

Scroll to top