Kukoricasziget (2014) grúz-német-francia-cseh-kazah-magyar film

Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Kukoricasziget (12) színes, grúz-német-francia-cseh-kazah-magyar filmSzéleskörű koprodukció eredménye a Kukoricasziget (Corn Island) című film, melyhez Magyarország a Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar operatőr, Ragályi Elemér csodálatos képi világával járult hozzá. A film alkotói, szereplői, trailere és jelenetképei – filmajánló a Filmrakatban.

Kukoricasziget (+12)
színes, grúz-német-francia-cseh-kazah-magyar film, 2014, 100 perc

Eredeti cím: Simindis kundzuli. Nemzetközi cím: Corn Island

Rendezte: George Ovashvili. Forgatókönyv: Roelof Jan Minneboo, George Ovashvili, Nugzar Shataidze. Fényképezte: Ragályi Elemér
Producer: Guillaume de Seille, Nino Devdariani, Eike Goreczka, George Ovashvili, Karla Stojáková. Vágó: Sun-min Kim

Főszereplők: Ilyas Salman, Mariam Buturishvili, Tamer Levent, Irakli Samushia

Országos bemutató: 2015. május 14. Magyarországon forgalmazza a Mozinet.

Egy idős, abházi parasztember kukoricát termeszt tizenéves lányunokájával

Kukoricasziget – filmajánló

Grúziát és a vitatott státuszú Abháziát folyó szeli ketté. Az Inguri vize tavasszal termékeny földet hoz magával a Kaukázusból, sok kis szigetet teremtve útközben a folyómederben. Egy ilyen szigeten kezd el egy idős, abházi parasztember kukoricát termeszteni tizenéves lányunokájával, azonban rendszeres és fenyegető látogatásokat kapnak a két nemzet határőrségétől.

A Kukoricasziget kevés dialógussal, sokkal inkább az erős képeken keresztül fogalmazza meg univerzális üzenetét

George Ovashvili (Túlparton) gyönyörű parabolája olyan helyről és emberekről mesél, akik a folyamatos politikai konfliktusok kereszttűzében és a természet hasonlóan irányíthatatlan erejének kitéve élik mindennapjaikat. A Kukoricasziget kevés dialógussal, sokkal inkább az erős képeken keresztül fogalmazza meg univerzális üzenetét. A számos fesztivált megjárt, Karlovy Vary-ban Kristály Glóbusszal jutalmazott alkotás költői képi világáért a Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar operatőr, Ragályi Elemér felelt.

Kukoricasziget – filmelőzetes

https://youtu.be/b5Fc9ydpP_Q

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top