A közös szenvedély – díszbemutató

- filmrakat | 2014. augusztus 5. kedd
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A brazíliai labdarúgó világbajnokság csak nemrég ért véget, de Magyarországon ismét a foci vb hozza lázba a mozirajongókat. Augusztus 7-től kerül a hazai mozikba A közös szenvedély című film, melynek tegnap volt a díszbemutatója.

Kassai Viktor labdarúgó játékvezető, Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó és Gianni Annoni televíziós műsorvezető, étterem-tulajdonos

Kassai Viktor labdarúgó játékvezető, Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó és Gianni Annoni televíziós műsorvezető, étterem-tulajdonos A közös szenvedély díszbemutatóján

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) viszontagságos történetét, valamint a foci vb csodálatos hangulatát idézi A közös szenvedély című francia mozi. Az MTVA forgalmazásában a magyar mozikban augusztus 7-étől látható francia sportfilm rendezője, Frédéric Auburtin.

A közös szenvedély (United Passions) a világ futball kezdetéig, az 1904-es megalakulásig visszanyúlva mutatja be a nemzetközi szövetség történetét, a három meghatározó elnök, a francia Jules Rimet (1921-1954), a brazil Joao Havelange (1974-1998) és a svájci Sepp Blatter (1998-tól) életútját a középpontba állítva. Az archív felvételeket is felhasználó fordulatos mozi a FIFA történetét átszövő konspirációkra is kitér.

A film díszbemutatóját a fővárosban, a MOM Parkban, a Cinema Cityben 2014. augusztus 4-én tartották, melyen több hazai labdarúgó kiválóság is részt vett.

Forrás: MTI

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról

A hűséges (2018) francia-belga film

A hűséges (2018) francia-belga romantikus dráma
Matthias Schoenaerts főszereplésével készült A hűséges, mely egy önmagát megtagadni nem tudó gengszter és egy...
Tovább

Nyúl Péter (2018) amerikai film

Nyúl Péter (2018) amerikai film
Nyúl Péter egy igazi hóhányó, akinek története most egy élőszereplős animációs amerikai vígjátékban elevenedik meg....
Tovább

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film
Egy világtól elzárt orosz faluban kezdődik A szelíd teremtés története, ahol egyedül él a nő,...
Tovább