Kövér és idegesítő színésznő

- filmrakat | 2013. február 13. szerda
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Ezzel a két jelzővel illették – meg még mással is – Melissa McCarthyt, a Személyiségtolvaj [+16] (Magyarországon forgalmazza a UIP-Dunafilm. Várható bemutató: 2013. február 21.) című vígjáték sztárját. Szerepe szerint valóban idegesítőnek kell lennie, a kövér jelzőn pedig felesleges a mintegy 100 kg-ot nyomó színésznővel kapcsolatban vitatkozni. Ám vele kapcsolatban a víziló, traktor, gigantikus rém nem csak túlzó, felháborító is, nem csoda, ha nagy vihart kavart a New York Observer – ahol az írás megjelent – cikke.

Személyiségtolvaj 3

Melissa McCarthy

Kommentelők százai kérték ki maguknak e szavakat, és a film sikere adott csattanós választ a fanyalgó kritikusoknak: a kövér és idegesítő színésznő csaknem 40 millió dollárt hozott eddig a konyhára

Személyiséglopás megfilmesítve

Vígjáték komoly mondanivalóval, ez a SzemélyiségtolvajIdentity Thief lényege. Már a diákok sportot űznek abból, hogy feltörik egymás facebook, google+, vagy valamelyik más közösségi hálózati profilját, személyiségi adatokat szereznek meg, a születési adatoktól kezdve, a bankkártyaszámig szinte mindent.

Személyiségtolvaj

Személyiségtolvaj – plakát

Levelet küldenek egymás nevében az interneten keresztül, ismeretlenekkel kötnek ismeretséget a másik személyisége mögé bújva. Amíg csak egymás idétlen megtréfálására használják az adatokat, addig nincs nagy baj, bár ez sem szerencsés.

Olyan is előfordult – sajnos már Magyarországon is – hogy az eredetivel teljesen azonos kinézetű weboldalak halásszák el – természetesen jogtalanul – adatainkat az interneten. Elég csak egy elgépelés, például énbankom.hu helyett énbankom.info és máris egy adathalász oldalra jutunk, ami talán még kinézetében is teljesen azonos az eredetivel.

Személyiségtolvaj a kövér Melissa McCarthy

A személyiségtolvaj című filmben Diana (Melissa McCarthy) roppantul élvezi, hogy azt vehet meg amit csak akar, mert egy másik ember hitelkártyájával a zsebében csak a csillagos ég szabhat neki határt. Az első változat szerint Diana karaktere eredetileg egy férfi volt, ám a színésznő miatt az egész forgatókönyvet átírták az alkotók. Diana ellopta egy ember személyiségét, és folyamatosan visszaél vele, de mindezt olyan sajátos bájjal teszi, hogy nem lehet őt nem szeretni.

Aki miatt átírták a forgatókönyvet

Melissa McCarthy számára roppant hízelgő volt, hogy miatta átírták az egész forgatókönyvet.

Izgalmasnak találtam, ahogy az alapoktól felépítettük Diana karakterét, mélységet és árnyalatokat adtunk neki – magyarázta a kövérnek csúfolt színésznő. – Az a gondolat vezérelt, hogy egy tolvajt nem szabad teljesen gonosznak ábrázolni, mert akkor egydimenziós és unalmas lesz a karakter. Nagyon jó ötletnek találtam, hogy ő annyira kívül áll mindenen, hogy nem is a lopás a fő célja, hanem hogy kukkolhassa más emberek életét. A hitelszámla-kivonatokból értesül arról, hol nyaralt az áldozata, vagy hogy éppen jegygyűrűt vett, mert házasodni készül. Ezek a dolgok az ő életéből kimaradtak, a lopás révén viszont nemcsak mások pénzéből, hanem boldogságából is részesülhet.”

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

hét − öt =