Kosok (2015) izlandi film

Többszörösen díjazott izlandi film.

Örök harag választja el egymástól a birkatenyésztő testvérpárt, ám egy birkavész ismét közelebb hozza őket egymáshoz. Az egyszerre fanyar humorú és drámai, gyönyörű tájakra kalauzoló Kosok a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon az Un Certain Regard szekció fődíját nyerte, néhány hónappal később pedig Kolozsváron a Zsűri Különdíját és a Közönségdíjat kaparintotta meg.

Kosok (16)
színes, izlandi film, 2015, 93 perc
Korhatár: 16 éven aluliak számára nem ajánlott

Eredeti cím: Hrútar Nemzetközi cím: Rams Gyártó: Netop Films
Rendezte: Grímur Hákonarson Forgatókönyv: Grímur Hákonarson Fényképezte: Sturla Brandth Grøvlen Producer: Grímar Jónsson Vágó: Kristján Loðmfjörð Zene: Atli Örvarsson

Főszereplők: Sigurður Sigurjónsson, Theodór Júlíusson, Charlotte Bøving, Jon Benonysson

Országos bemutató: 2015. december 10. Magyarországon forgalmazza a Mozinet

Kosok – filmajánló

Festői szépségű izlandi völgyben él a birkatenyésztő testvérpár, Gummi és Kiddi. Azonos életmódot élnek, azonos területen az ország legjobb vérvonalú, díjnyertes juhait tenyésztve, de ezek ellenére négy évtizede nem álltak szóba egymással.

Amikor Kiddi birkáit végzetes betegség támadja meg, az egész völgy állattartása veszélybe kerül. Hogy a járványt megfékezzék, a hatóságok le akarják mészárolni az állatokat, ezzel pedig nemcsak a fő bevételi forrásuktól esnek el a férfiak, de az évszázadok alatt nemesített fajta is kihal. A két testvér felismeri, hogy csak úgy menthetik meg a jószágokat, ha ennyi évnyi haragtartás után újra összefognak.

Az egyszerre fanyar humorú és drámai, gyönyörű tájakra kalauzoló Kosok a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon az Un Certain Regard szekció fődíját nyerte, néhány hónappal később pedig Kolozsváron a Zsűri Különdíját és a Közönségdíjat kaparintotta meg.

Kosok – trailer

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 − öt =


Scroll to top