Körberajzolva (2014) francia vígjáték

Körberajzolva (2014) francia vígjáték. Korábbi sikereit régen elfeledték már, mikor Jean (François Damiens) úgy dönt felhagy a színészi pályával és a rendőrség kötelékébe áll: a rendőrségi helyszíneléseknél eljátssza a hullát!

Körberajzolva (2014) francia vígjáték

Körberajzolva (+16)
színes, francia vígjáték – 2014

Eredeti cím: Je fais le mort
Nemzetközi cím: Playing Dead
Rendezte: Jean-Paul Salomé Forgatókönyv: Jean-Paul Salomé, Cécile Telerman, Jérôme Tonnerre Fényképezte: Pascal Ridao Producer: Michel Saint-Jean, Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne Zene: Bruno Coulais

Főszereplők: François Damiens, Géraldine Nakache, Lucien Jean-Baptiste

Országos bemutató: 2014. december 4. Magyarországon forgalmazza a Mozinet

Rendezte: Jean-Paul Salomé - Körberajzolva

Körberajzolva – Filmajánló

A mulatságos vígjáték hőse, a negyvenéves Jean (François Damiens) jobb napokat látott színész, aki eljutott élete mélypontjára. Végső elkeseredésében élete legbizarrabb munkáját vállalja el: rendőrségi helyszínelésekre ugrik be, a holttest megformálójaként segítve a nyomozók munkáját. A maximalista, éppen ezért nehéz természetű férfi hamar túllép a hatáskörén. A rendőrség hagyja, hogy segítsen nekik egy furcsa gyilkosságsorozat utáni nyomozásban a Megève síparadicsomában, ezzel azonban Jean nem csak egy bájos lány (Géraldine Nakache) és a helybéliek, de a gyilkos figyelmét is magára vonja.

Jean és egy bájos lány (Géraldine Nakache)

Az itthon is jól ismert François Damiens (Natalie második élete, Tango Libre – Szabad a tánc) ismét egyszerre szerethető és kacagtató figura bőrébe bújt a Körberajzolvában. A fergeteges vígjáték különlegessége, hogy producerei a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál állandó favoritjai, a Dardenne-testvérek (Két nap, egy éjszaka, Srác a biciklivel, A gyermek) voltak, a rendezői feladatokat pedig az általában nagyszabású francia filmeket jegyző Jean-Paul Salomé (Belphégor – A Louvre fantomja, Arsene Lupin, Kémnők) látta el.

Körberajzolva feliratos trailer

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top