A kommuna (Kollektivet, dán dráma, 2016)

Ha egy nagy házat örököl valaki, azt úgy könnyebb fenntartani, ha sokan élnek benne. Eleinte a hangulat is sokkal jobb… A kommuna a Távol a világ zajától, a Születésnap, a Submarino és a Kedves Wendy! filmek rendezőjének életrajzi ihletésű filmje: Vinterberg gyerekkorában egy, a filmben is látható kommunában élt.

A film hatalmas sikerrel futott a dán mozikban, és bemutatásakor a bevételi toplista élén nyitott.

A kommuna (16)

színes, feliratos dán dráma, 2016, 111 perc

Rendezte: Thomas Vinterberg
Írta: Thomas Vinterberg, Tobias Lindholm. Producer: Morten Kaufmann, Sisse Graum Jørgensen. Fényképezte: Jesper Tøffner. Vágó: Anne Østerud, Janus Billeskov Jansen. Zene: Fons Merkies

Szereplők: Ulrich Thomsen, Trine Dyrholm, Fares Fares, Julie Agnete Vang, Lars Ranthe, Magnus Millang, Martha Sofie Wallstrøm Hansen

Magyarországi bemutató: 2016. április 28. Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

A kommuna – filmajánló

Erik és családja a hetvenes években, Dániában megörökölnek egy hatalmas családi házat, ami azonban túl nagy lenne a házaspárnak és két gyereküknek. Hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntenek, kommunát alapítanak, így barátok és ismerősök költözhetnek a házba, és közösen már a fenntartási költségeket is tudják fizetni. Kezdetben minden nagyon idilli, ám a középkorú férfi időközben viszonyt kezd egy fiatal lánnyal és a kapcsolatba, valamint a furcsa helyzetbe a felesége is beleegyezik. Aztán az idő múlásával mindenki egyre nehezebben birkózik meg az új helyzettel.

Thomas Vinterberg rendező korábbi filmje A vadászat hatalmas sikert aratott világszerte. Mostani, A kommuna című mozijának világpremierje a világ egyik legrangosabb filmfesztiválján, a Berlinale versenyprogramjában volt, s főszereplője, Trine Dyrholm alakításért elnyerte a legjobb színésznőnek járó Ezüst Medvét.

A kommuna – filmelőzetes


2016.04.28 A kommuna (Kollektivet, dán dráma, 2016)

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mozifilm innen:

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top