Kolónia (2013) kanadai film

A Föld még élő lakosai kis csoportokba (kolónia) tömörülnek, próbálják túlélni a soha el nem álló havazást és a legújabb jégkorszakot. Egy ilyen kolóniát vezet Briggs (Laurence Fishburne), aki a másik – az egyetlen általuk ismert, ötös számú – kolóniától segélykérést kap.

A segélykérés után váratlanul megszakad a kapcsolat a két csapat között, így Briggs a hetes kolónia vezetője expedíciót szervez, hogy kiderítsék, mi történt. Még ha ezzel a sajátjait esetleg veszélybe is sodorja. A kolónia a legújabb jégkorszakban játszódó sci-fi horror, ami valós veszélyre, az éghajlat változásra és annak következményeire is felhívja a figyelmet.

Kolónia: 2045-re a Föld nevű bolygó még életben lévő lakossága elszigetelt, földalatti kolóniákban él.
Kolónia: 2045-re a Föld nevű bolygó még életben lévő lakossága elszigetelt, földalatti kolóniákban él.

Kolónia [+16]

színes, kanadai sci-fi thriller

Rendezte: Jeff Renfroe
Főszereplők: Laurence Fishburne, Bill Paxton

Forgalmazza: ADS Service Kft.
Magyarországi bemutató: 2013. június 13.
Kolónia: valós veszély az éghajlat változás
Kolónia: valós veszély az éghajlat változás

Valós veszély az éghajlatváltozás

Az éghajlat változás valós veszély a mai társadalomban, hisz az ember mindent elkövet annak érdekében, hogy szennyezze a folyókat, a földet és a levegőt. A Kolónia abban a futurisztikus jövőben játszódik, amikor ezek a kísérletek már sikerrel járnak és bekövetkezett a legújabbkori jégkorszak. Vajon mihez kezd az ember, ha fogytán a táplálék, és egyre nagyobb a pánik az életben maradottak között?

Kolónia (Colony) – röviden

A jeges éghajlati viszonyok miatt 2045-re a Föld nevű bolygó még életben lévő lakossága elszigetelt, földalatti kolóniákban él. A telepek elsődleges feladata a betegségek visszaszorítása és kellő mennyiségű élelmiszer termelése a populáció számára. Egy idő után azonban mindkét feladat lehetetlennek tűnik.

A Hetes számú kolónia vezetője Briggs (Laurence Fishburne)
A Hetes számú kolónia vezetője Briggs (Laurence Fishburne)

A Hetes számú kolónia vezetője Briggs (Laurence Fishburne) pár katonával az oldalán a távoli Ötös számú kolóniába indul, miután vészjelzést kaptak a testvértelepről. Az extrém hideg időjárást leküzdve az Ötös számú telepen egy túlélőt találnak, akinek elmondása és a talált nyomok alapján Briggs és csapata szembesül azzal, ami az ő kolóniájukat is fenyegetheti.

A telepen maradt erőszakos Mason (Bill Paxton).
A telepen maradt erőszakos Mason (Bill Paxton).

A két telep között fekvő egykor volt nagyváros romjain keresztül visszaküzdve magukat Briggs az Ötös számú telepen látottaktól is váratlanabb változásokkal találja magát szembe, melyeknek felelőse, a telepen maradt erőszakos társa, Mason (Bill Paxton).

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mozifilm innen:

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × 3 =


Scroll to top