Kolónia

- filmrakat | 2013. május 9. csütörtök
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A Föld még élő lakosai kis csoportokba (kolónia) tömörülnek, próbálják túlélni a soha el nem álló havazást és a legújabb jégkorszakot. Egy ilyen kolóniát vezet Briggs (Laurence Fishburne), aki a másik – az egyetlen általuk ismert, ötös számú – kolóniától segélykérést kap.

A segélykérés után váratlanul megszakad a kapcsolat a két csapat között, így Briggs a hetes kolónia vezetője expedíciót szervez, hogy kiderítsék, mi történt. Még ha ezzel a sajátjait esetleg veszélybe is sodorja. A kolónia a legújabb jégkorszakban játszódó sci-fi horror, ami valós veszélyre, az éghajlat változásra és annak következményeire is felhívja a figyelmet.

Kolónia: 2045-re a Föld nevű bolygó még életben lévő lakossága elszigetelt, földalatti kolóniákban él.

Kolónia: 2045-re a Föld nevű bolygó még életben lévő lakossága elszigetelt, földalatti kolóniákban él.

Kolónia [+16]

színes, kanadai sci-fi thriller

Rendezte: Jeff Renfroe
Főszereplők: Laurence Fishburne, Bill Paxton

Forgalmazza: ADS Service Kft.
Magyarországi bemutató: 2013. június 13.
Kolónia: valós veszély az éghajlat változás

Kolónia: valós veszély az éghajlat változás

Valós veszély az éghajlatváltozás

Az éghajlat változás valós veszély a mai társadalomban, hisz az ember mindent elkövet annak érdekében, hogy szennyezze a folyókat, a földet és a levegőt. A Kolónia abban a futurisztikus jövőben játszódik, amikor ezek a kísérletek már sikerrel járnak és bekövetkezett a legújabbkori jégkorszak. Vajon mihez kezd az ember, ha fogytán a táplálék, és egyre nagyobb a pánik az életben maradottak között?

Kolónia (Colony) – röviden

A jeges éghajlati viszonyok miatt 2045-re a Föld nevű bolygó még életben lévő lakossága elszigetelt, földalatti kolóniákban él. A telepek elsődleges feladata a betegségek visszaszorítása és kellő mennyiségű élelmiszer termelése a populáció számára. Egy idő után azonban mindkét feladat lehetetlennek tűnik.

A Hetes számú kolónia vezetője Briggs (Laurence Fishburne)

A Hetes számú kolónia vezetője Briggs (Laurence Fishburne)

A Hetes számú kolónia vezetője Briggs (Laurence Fishburne) pár katonával az oldalán a távoli Ötös számú kolóniába indul, miután vészjelzést kaptak a testvértelepről. Az extrém hideg időjárást leküzdve az Ötös számú telepen egy túlélőt találnak, akinek elmondása és a talált nyomok alapján Briggs és csapata szembesül azzal, ami az ő kolóniájukat is fenyegetheti.

A telepen maradt erőszakos Mason (Bill Paxton).

A telepen maradt erőszakos Mason (Bill Paxton).

A két telep között fekvő egykor volt nagyváros romjain keresztül visszaküzdve magukat Briggs az Ötös számú telepen látottaktól is váratlanabb változásokkal találja magát szembe, melyeknek felelőse, a telepen maradt erőszakos társa, Mason (Bill Paxton).

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

6 − 2 =