Kinek bökte a szemét A szüfrazsett?

A nők jogait manapság is sokan veszélyben érzik, azonban most már szabadon felemelhetik a szavukat miatta. Carey Mulligan A szüfrazsett főszereplője például egy interjúban elmesélte, hogy szerinte kinek bökte a szemét a film terve, miért csak most lehet bemutatni a régóta tervezett filmet.

Filmajánló 2015: A szüfrazsett angol film

Újabb híres színésznő emelte fel szavát a filmipar szexizmusa ellen. Az Oscar-jelölt Carey Mulligan szerint kevés film szól a nőkről, mert a stúdiófőnökök szerint az ilyen témák feldolgozása anyagilag nem lenne kifizetődő. A feminista mozgalom hajnaláról szóló A szüfrazsett például évekig azért nem tudott elkészülni Mulligan szerint, mert a filmes döntnökök úgy gondolták, túl kevesen lennének rá kíváncsiak.

Úgy képzelem el, hogy csomó fontos ember ült nagy asztalok körül különböző produkciós cégeknél, és arra jutottak, hogy ez a film pénzügyileg életképtelen vállalkozás lenne – mondta a brit színésznő a Reader’s Digest magazinnak adott interjújában.

Mulligan 2011 után másfél évig nem forgatott, mert nem talált olyan feladatot, ami megmozgatta volna a fantáziáját. A szüfrazsett főszerepe volt az első olyan ajánlat, amely felkeltette az érdeklődését.

Vagy kompromiszumot kötsz és csinálsz egy csomó olyan filmet, ami nem is érdekel igazán, vagy vársz – foglalja össze a lényeget a színésznő.

A szüfrazsett másik két főszereplője a kétszeres Oscar-jelölt Helena Bonham Carter és a háromszoros Oscar-díjas Meryl Streep.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − tizenhárom =


Scroll to top