Kína jó hírét közvetíti a világban A Nagy Fal

Kína jó hírét közvetíti a világban A Nagy Fal (The Great Wall – hazai bemutató: 2017. január 5.) című film és ebben nagy szerepe van a külföldi sztároknak is. Vannak akik morogtak amiatt, hogy a kínai filmnek egy amerikai színész, Matt Damon a főhőse – de ez a kínaiakat pont nem zavarja. Korábban írtuk, miért egy amerikai filmsztár kapta a film főszerepét.

Kína jó hírét közvetíti a világban Matt Damon
Matt Damon kínai harcosok között a Nagy Fal című film jelenetében.

Mit szólnak a kínaiak a hollywoodi sztárokhoz

A Hszinhua állami hírügynökség méltatta a filmet, mondván, Kína jó hírét közvetíti a világban, és a nyugati közönség számára könnyebben átmegy az üzenet, ha egy hollywoodi sztár áll a középpontban. A 150 millió dollárból készült szuperprodukció 37 országból 1300 szereplőt mozgat, amire még nem volt példa a kínai filmipar történetében, emeli ki a hírügynökség, és a stáb összesen 103 Oscar-jelölést, illetve díjat mondhat magáénak. A rendező a kínaiak jelentős alkotója, Zhang Yimou (Hős, A repülő tőrök klánja), aki rendre művészfilmes látásmóddal értelmezi újra a popkulturális toposzokat.

A Nagy Fal új megközelítésben mutatja be Kína leghíresebb építményét. Az ezer évvel ezelőtt játszódó történet szerint a falat nem a mongol hódítók, hanem százévente támadó sárkányszerű szörnyek ellen emelték. Ilyenkor egész Kína összefog, és a Falra küldi hadseregeit, akikhez csatlakozik három nyugati szerencselovag (Damon, Willem Dafoe, Pedro Pascal /Trónok harca/). A marcona zsoldosok eredetileg azért mennek Kínába, hogy ellopják a puskapor képletét, de végül csatlakoznak a Fal védőihez.

Forrás: UIP Hírek

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top