Kína jó hírét közvetíti a világban A Nagy Fal

Kína jó hírét közvetíti a világban A Nagy Fal (The Great Wall – hazai bemutató: 2017. január 5.) című film és ebben nagy szerepe van a külföldi sztároknak is. Vannak akik morogtak amiatt, hogy a kínai filmnek egy amerikai színész, Matt Damon a főhőse – de ez a kínaiakat pont nem zavarja. Korábban írtuk, miért egy amerikai filmsztár kapta a film főszerepét.

Kína jó hírét közvetíti a világban Matt Damon
Matt Damon kínai harcosok között a Nagy Fal című film jelenetében.

Mit szólnak a kínaiak a hollywoodi sztárokhoz

A Hszinhua állami hírügynökség méltatta a filmet, mondván, Kína jó hírét közvetíti a világban, és a nyugati közönség számára könnyebben átmegy az üzenet, ha egy hollywoodi sztár áll a középpontban. A 150 millió dollárból készült szuperprodukció 37 országból 1300 szereplőt mozgat, amire még nem volt példa a kínai filmipar történetében, emeli ki a hírügynökség, és a stáb összesen 103 Oscar-jelölést, illetve díjat mondhat magáénak. A rendező a kínaiak jelentős alkotója, Zhang Yimou (Hős, A repülő tőrök klánja), aki rendre művészfilmes látásmóddal értelmezi újra a popkulturális toposzokat.

A Nagy Fal új megközelítésben mutatja be Kína leghíresebb építményét. Az ezer évvel ezelőtt játszódó történet szerint a falat nem a mongol hódítók, hanem százévente támadó sárkányszerű szörnyek ellen emelték. Ilyenkor egész Kína összefog, és a Falra küldi hadseregeit, akikhez csatlakozik három nyugati szerencselovag (Damon, Willem Dafoe, Pedro Pascal /Trónok harca/). A marcona zsoldosok eredetileg azért mennek Kínába, hogy ellopják a puskapor képletét, de végül csatlakoznak a Fal védőihez.

Forrás: UIP Hírek

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top