A kíméletlen (2017) angol-amerikai-francia film

A kíméletlen (2017) angol-amerikai-francia film

Thai boksz, börtön és túlélés bármi áron. A kíméletlen egy megtörtént eseményeken alapuló film, mely azt mutatja be, hogy Billy Moore fiatal angol bokszoló hogyan élte túl Thaiföld két legkeményebb börtönét. A brutális intézmények falai között zajló thai boksz mérkőzések tétje óriási volt: nyer és kiszabadulhat – vagy meghal a ringben. A filmet valós helyszíneken, és a filmsztárok mellett más hiteles szereplőkkel (fogvatartottakkal) forgatták.

Ritkán szoktunk az eredeti cím valós magyar fordításával foglalkozni, azonban az angolul nem tudóknak érdemes megismerni az A Prayer Before Dawn magyar jelentését: Ima napfelkelte előtt. Ez a cím kevésbé durva, inkább elkeseredett történetet sejtet úgy, ha ránézünk a harcos hátát ábrázoló plakátra (görgess lejjebb a megtekintéséhez!).

Az előzetesek azonban élet-halál küzdelmekre utalnak, így lehet találgatni: a börtön, a főszereplő, vagy a thai box rendezvényeket szervezők a kíméletlenebbek?

Nézd meg a filmajánló alatt a magyarul beszélő és a feliratos előzeteset!

A kíméletlen mozifilm adatlap, plakát

A kíméletlen (2017) angol-amerikai-francia film plakátja

Színes, amerikai, angol, francia film, készült 2017-ben, hossza 116 perc

Korhatár: 16 év
Műfaj: életrajzi film, börtönös, dráma
Nemzetközi filmadatbázis: A Prayer Before Dawn
Forgatókönyv: Jonathan Hirschbein, Nick Saltrese
Szereplők: Joe Cole, Vithaya Pansringarm, Nicolas Shake, Panya Yimmumphai, Billy Moore, Somluck Kamsing, Pornchanok Mabklang

Rendezte: Jean-Stéphane Sauvaire
Hazai mozipremier: 2018. augusztus 9.
Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Tartalom

Egy fiatal angol bokszolót pitiáner drogügyletek miatt Thaiföld legkeményebb börtönébe zárják. Billy Moore számára hamarosan világossá válik, hogy a kegyetlen helyen csak akkor maradhat életben, ha alkalmazkodik a fegyház belső szabályaihoz. A börtön poklából és kilátástalan helyzetéből egyetlen módon szabadulhat: engedélyt kér, hogy részt vegyen börtönök közötti Muay Thai boksz bajnokságokon. Bokszolnia azonban nem elég: életben is kell maradnia a ringben.

Jean-Stéphane Sauvaire filmjének világpremierje a 2017-es Cannes-i filmfesztivál hivatalos programjában volt. A kíméletlen a Billy Moore élettörténetéből íródott nemzetközi bestseller alapján készült. A főszerepet Joe Cole, a Birmingham bandája és a Green Room színésze, valamint Vithaya Pansringarm (Csak Isten bocsáthat meg) játsszák. Cole a szerep kedvéért hónapokat töltött bokszedzésekkel, valamint rengeteg időt töltött az igazi Billy Moore-ral és családjával Liverpoolban.

Jelenetfotók – képek

Kattints a jelenetfotóra és nagyobb méretben is megtekintheted!

Fotók: Vertigo Média Kft

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Magyar szinkronos előzetes

Magyar feliratos előzetes

Érdekességek – Hírek

A kíméletlen Billy Moore igaz története, aki Thaiföld két legbrutálisabb börtönét élte túl. A film forgatási helyszíne egy működő thai börtön volt, több szerepet elítéltek, valamint ex-fegyencek alakítottak.


Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló témájú filmek:

Mozifilm innen: , ,

Hasonló filmhír, filmajánló

Scroll to top