A kíméletlen (2017) angol-amerikai-francia film

A kíméletlen (2017) angol-amerikai-francia film

Thai boksz, börtön és túlélés bármi áron. A kíméletlen egy megtörtént eseményeken alapuló film, mely azt mutatja be, hogy Billy Moore fiatal angol bokszoló hogyan élte túl Thaiföld két legkeményebb börtönét. A brutális intézmények falai között zajló thai boksz mérkőzések tétje óriási volt: nyer és kiszabadulhat – vagy meghal a ringben. A filmet valós helyszíneken, és a filmsztárok mellett más hiteles szereplőkkel (fogvatartottakkal) forgatták.

Ritkán szoktunk az eredeti cím valós magyar fordításával foglalkozni, azonban az angolul nem tudóknak érdemes megismerni az A Prayer Before Dawn magyar jelentését: Ima napfelkelte előtt. Ez a cím kevésbé durva, inkább elkeseredett történetet sejtet úgy, ha ránézünk a harcos hátát ábrázoló plakátra (görgess lejjebb a megtekintéséhez!).

Az előzetesek azonban élet-halál küzdelmekre utalnak, így lehet találgatni: a börtön, a főszereplő, vagy a thai box rendezvényeket szervezők a kíméletlenebbek?

Nézd meg a filmajánló alatt a magyarul beszélő és a feliratos előzeteset!

A kíméletlen mozifilm adatlap, plakát

A kíméletlen (2017) angol-amerikai-francia film plakátja

Színes, amerikai, angol, francia film, készült 2017-ben, hossza 116 perc

Korhatár: 16 év
Műfaj: életrajzi film, börtönös, dráma
Nemzetközi filmadatbázis: A Prayer Before Dawn
Forgatókönyv: Jonathan Hirschbein, Nick Saltrese
Szereplők: Joe Cole, Vithaya Pansringarm, Nicolas Shake, Panya Yimmumphai, Billy Moore, Somluck Kamsing, Pornchanok Mabklang

Rendezte: Jean-Stéphane Sauvaire
Hazai mozipremier: 2018. augusztus 9.
Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Tartalom

Egy fiatal angol bokszolót pitiáner drogügyletek miatt Thaiföld legkeményebb börtönébe zárják. Billy Moore számára hamarosan világossá válik, hogy a kegyetlen helyen csak akkor maradhat életben, ha alkalmazkodik a fegyház belső szabályaihoz. A börtön poklából és kilátástalan helyzetéből egyetlen módon szabadulhat: engedélyt kér, hogy részt vegyen börtönök közötti Muay Thai boksz bajnokságokon. Bokszolnia azonban nem elég: életben is kell maradnia a ringben.

Jean-Stéphane Sauvaire filmjének világpremierje a 2017-es Cannes-i filmfesztivál hivatalos programjában volt. A kíméletlen a Billy Moore élettörténetéből íródott nemzetközi bestseller alapján készült. A főszerepet Joe Cole, a Birmingham bandája és a Green Room színésze, valamint Vithaya Pansringarm (Csak Isten bocsáthat meg) játsszák. Cole a szerep kedvéért hónapokat töltött bokszedzésekkel, valamint rengeteg időt töltött az igazi Billy Moore-ral és családjával Liverpoolban.

Jelenetfotók – képek

Kattints a jelenetfotóra és nagyobb méretben is megtekintheted!

Fotók: Vertigo Média Kft

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Magyar szinkronos előzetes

Magyar feliratos előzetes

Érdekességek – Hírek

A kíméletlen Billy Moore igaz története, aki Thaiföld két legbrutálisabb börtönét élte túl. A film forgatási helyszíne egy működő thai börtön volt, több szerepet elítéltek, valamint ex-fegyencek alakítottak.


Scroll to top