Kilencszer nézte meg ugyan azt a filmet

Oscar-díjas alkotók készítették a Kémek hídja című filmet, de nem ez volt az oka annak, hogy egy idősödő hölgy kilencszer is végig nézte az alkotást. Családi kötelék fűzi a főhőshöz! A cikkből az is kiderül, hogy mi köze van a történetnek a golfhoz.

66 éves nők ritkán nézik meg egy hét alatt kilencszer ugyanazt a kémfilmet: még akkor is, ha Tom Hanks a főszereplő, és Steven Spielberg a rendező. Mary Ellen Donovan Fuller azonban nemcsak az izgalom miatt ilyen kitartó: hanem, mert a Kémek hídja (Bridge of Spies, hazai bemutató: november 26.) a saját apjáról szól – sőt, ő maga is felbukkan a filmen, kislánykorában: Eve Hewson, Bono lánya kelti életre.

A Guardian újságírója őt és két testvérét is megkereste: a Kelet-Berlinben kémet szabadító ügyvéd gyerekei mindannyian tudtak valamit az akkori eseményekről, mégis sok új derült ki számukra a filmből.

Nekünk és anyunak azt mondta, Skóciába megy golfozni, amikor Kelet-Berlinbe ment, hogy letárgyalja az elfogott szovjet kém és a fogságba esett amerikai pilóta cseréjét – emlékszik a legkisebbik lány. – A CIA még képeslapokat is küldözgetett nekünk onnan. Amikor végül anyánkat felhívta a CIA-től valaki, és azt mondta, büszkék lehetünk apámra, ő visszakérdezett: „Miért, győzött a golfban?”

Vajon milyen érzés igazi kémhistória hősének a lánya lenni? Olyan, hogy az ember kilencszer néz meg egy filmet az apjáról…

IC Press

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × egy =


Scroll to top