10 kihagyhatatlan romantikus film Valentin-napra

10 kihagyhatatlan romantikus film Valentin-napra

Szerelmes, szenvedélyes, szomorú. Neked milyen romantikus filmek jönnek be?

Tudod melyek a legjobb romantikus filmek? Azok, amik megérintik a szíved, bele tudod képzelni magad a főszereplő sorsába. Érzést vált ki belőled: jó érzést, örömöt, szomorúságot, együttérzést, stb.

Az alábbi listában összegyűjtött romantikus filmek egytől egyig ilyenek, ezért tartottuk kihagyhatatlannak őket. És a címben foglaltaktól eltérően: NEM CSAK VALENTIN NAPRA!

Vidám, szomorú, érzelmes, amerikai, magyar, azaz sokféle romantikus film a listában

Kimaradt valami a 10 kihagyhatatlan romantikus film közül? Biztosan, hiszen nem egyforma az ízlésünk.

A jó hír az, hogy a listát kiegészítheted: a hozzászólás részben, a lista alatt írd be, melyik romantikus filmet hagytuk ki a kihagyhatatlanok közül! Lássuk a filmeket:

10. Kaliforniai álom (2016)

Emma Stone és Ryan Gosling szerelmes filmje.

Mia a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian, a szépreményű jazz zongorista az Angyalok Városában, Los Angelesben keresi az álmait.

Mia meghallgatásról meghallgatásra jár, és csak arra vágyik, hogy végre ne szakítsák félbe, Sebastian pedig szenvedélyesen küzd azért, hogy a klasszikus jazzt újra divatba hozza. Távlati terveikben a hollywoodi karrier, illetve egy saját zenés klub megalapítása szerepel - ekkor botlanak egymásba egy zsúfolt autópálya kellős közepén.

A két fiatal szerelemre lobban, és vállvetve segíti egymást a kudarcokkal kikövezett úton. A sikerért keményen meg kell küzdeniük, ám eljön a nap, amikor dönteniük kell, mennyit hajlandóak feláldozni az álmaikért...

Hirdetés

9. Múlt karácsony (2019)

A zenés, romantikus film főszerepében Emilia Clarke, a Trónok harca sorozat szupersztárja.

Kate csengettyűs cipőben csetlik-botlik London-szerte és a saját rossz döntései között. Ő ugyanis egy egész évben nyitva tartó karácsonyi boltban dolgozik manóként – ez a munka szintén nem volt a legjobb döntés.

Tom túl szép, hogy igaz legyen, amikor besétál az életébe, és elkezd átlátni a falakon, amelyeket Kate maga köré épített. Miközben London átalakul az év legcsodálatosabb időszakában, ennek a két fiatalnak csak nem akar összejönni semmi.

Ám néha hagyni kell, hogy a hó ahogy esik, úgy puffanjon, néha a szívedre kell hallgatnod... és kell, hogy legyen hited.

8. Szerelem második látásra (2019)

Raphael és Olivia első találkozása a gimiben szerelem volt első látásra. 10 év boldog házasság és sikeres írói karrier mellett Raphael élete tökéletes; legalábbis ő így gondolja. Önmaga sikerességétől megrészegülve észre sem veszi, mennyire elhanyagolja feleségét.

Egy viharos estén a probléma felszínre kerül és veszekedésbe torkollik. Másnap reggel Raphael egy párhuzamos világban ébred, amelyben ő egy nőtlen középiskolai tanár átlagos életét éli, a híres és gazdag Olivia pedig nem is ismeri őt.

Vajon sikerül-e másodszor is meghódítania imádott szerelmét?

7. Bridget Jones naplója

Bridget Jones naplója

Ez egy tényleg kihagyhatatlan romantikus film, három világsztárral: Renée Zellweger, Colin Firth és Hugh Grant a szerelmi háromszögben!

Bridget Jonest a harmadik X-en is túl a legmeghittebb viszony egy üveg borhoz köti. Reménytelenül szerelmes főnökébe, Daniel Cleaverbe, és rokonai unos-untalan azokkal a témákkal zaklatják, amelyek minden szingli rémálmai: házasság, család és gyerekek.

A magát kövérnek tartó Bridget az igaz szerelmet keresi három jó barátja és naplója segítségével, ahova súlyát, valamint az aznap elfogyasztott cigaretta- és alkoholmennyiséget szorgosan írja. Az anyjánál tartott partin megismeri Mark Darcyt.

Később összejön a főnökével, majd szakításuk után felmond, és egy tv-csatornánál kezd dolgozni.

6. Micsoda nő (1990)

A jóképű és sikeres Edward Lewis üzleti ügyben Los Angelesben tartózkodik, amikor egyik este szórakozásképpen felcsípi az utcán sétáló csinos, de kezdő örömlányt, Viviant.

Az este kellemesen telik, s másnap a férfi különös ajánlatot tesz a nőnek: megkéri, vegye át partnere szerepét egy igen fontos üzleti héten. Viviannek tetszik az ajánlat, bár gyakran nehéz feladatok elé kerül, ám varázslatos természetességgel és különös megérzéseivel oldja meg a kihívásokat.

A különleges és izgalmas lánynak még végül a jégszívű üzletember sem állhat ellen. Ha kedveled a romantikus filmeket, akkor ez nálad is benn lesz az első 3-ban!

Ahogy a bevezetőben ígértem, a 10 kihagyhatatlan romantikus film között lesznek megható filmek is. Ilyen a magával ragadó,3 Oscar-díjra jelölt Brooklyn, a kiváló színészekkel és egy elmúlt kor látványos, részletekben gazdag felidézésével.

Eilis (Saoirse Ronan) többre vágyik, mint annyi jutott neki. Elhagyja hát az anyai otthont, és Írországból New Yorkba költözik. 1950-ben ez egy magányos, kíváncsi lány számára ez olyan, mintha egy másik bolygóra került volna. Hamar magával is ragadja a nagyváros forgataga, és a honvágyat gyorsan legyőz egy mindent elsöprő szerelem.

Ám nem ilyen egyszerű új életet kezdeni. A lány régi élete nem tűnik el nyomtalanul, és Eilis hamarosan válaszút előtt találja magát: választania kell két világ és két élet között.

4. Apró mesék (2019)

Az elmúlt évek egyik legjobb magyar filmje az Apró mesék. Egy váratlan szerelem egy könyörtelen korszakban.

Hónapokkal a II. világháború után zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén.

Miközben háborús démonaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.

A romantikus filmek klasszikusa a Ghost, Demi Moore és Patrick Swayze csodás alakításával. Sokak szerint a korongozós jelenet a világ legszexibb filmjelenete!

Sam és Molly nagyon boldogok. Épp új lakásba költöznek, és a házasságot tervezik, amikor egy tragikus véletlen folytán Sam meghal. Ám a férfiban olyan erősen lángol a szerelem, hogy nem tudja itthagyni az árnyékvilágot. A közelben marad és mindent elkövet, hogy segítsen Mollynak. Lassan kiderül, hogy a véletlen baleset nem is volt véletlen...

Sam egy spiritiszta, Oda segítségével próbálja Mollyt értesíteni a veszélyről. Mollynak azonban nagyon nehéz elfogadni és megérteni, hogy Sam még nem távozott el teljesen.

2. Kisasszonyok (2019)

Egy kosztümös film, a régi romantikus történetek közül. A szereposztás? Sztárparádé: Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Laura Dern és Timothée Chalamet.

Öt nő magára marad a házban. Az apa a polgárháborúban harcol: négy lánya és a felesége pedig kénytelen férfi nélkül boldogulni.

Nem hajlandóak elfogadni azt, amit a világ kínál nekik: szabadabbak, önállóbbak, bátrabbak kortársaiknál. A négy lány, Jo, Amy, Beth és Meg együtt nő fel: reménykednek, csalódnak, tanulnak… és persze szeretnek – és közben felnőtté válnak.

1. Valentin nap (2010)

Naná, hogy itt van ez a film a kihagyhatatlanok között! A több szálon futó történet igazi csemege a műfaj kedvelőinek.

Valentin-nap a szerelmesek ünnepe, ám ez a nap sem mentes a feszült pillanatoktól, fordulópontoktól. Új kapcsolatok születnek, és régiek érnek véget, egy már véget ért kapcsolat elejtett fonalát épp ma veszik fel. Szerelmek, szakítások, újrakezdések.

Morley (Jessica Alba), Liz (Anne Hathaway), Reed (Ashton Kutcher), Holden (Bradley Cooper), Kara (Jessica Biel), Kate (Julia Roberts) és a többiek a szerelem csapdájába estek, és nem tudják, hogyan másszanak ki belőle.

Kimaradt valami a kihagyhatatlan romantikus filmek listájából?

Ezek a filmek nem csak Valentin napon okoznak örömet a műfaj kedvelőinek. Ha Te valóban őszintén rajongsz a romantikus filmekért, akkor bizonyára megtaláltad a listában a saját kedvencedet. Ha mégis kimaradt valami kihagyhatatlan, akkor kérlek írd meg hozzászólásban!

Amennyiben már több éve megtaláltad a párod, akkor is jól eshetett átböngészni a feni összeállítást. De neked is tudunk további olvasnivalót ajánlani: idézetek házassági évfordulóra. Jó böngészést!


Ha csak egyszerűen tetszett amit olvastál, kérlek bökj egyet a LIKE gombra! Köszi.

A legújabb romantikus filmek

Hableány - vízben

Hableány (2020)

A német film az ősi Undine mítoszt eleveníti fel. Egy olyan hableányból lett nő története, akit megcsal a szerelme. Ilyenkor az az ősi szabály, hogy megtörik a varázslat: a nőnek vissza kell változnia Hableánnyá és meg kell ölnie azt, aki hűtlen volt hozzá. Vajon sikerül Undinének ellen állni a varázslatnak?

Mit hozott a két srácnak '85 nyara?

’85 nyara (2020)

Két fiú a barátságnál is erősebb vonzalma és egy furcsa fogadalom fűződik '85 nyarához. A felnőtt kor küszöbére érő Alexis mindig is olyan barátról álmodott, mint a nála két évvel idősebb – és tapasztaltabb – David. Ő az, aki hősiesen kimenti őt a tengerből. Egynyári barátság? Vagy mélyebb nyomok maradnak utána?

A film két sztárja: Katrine Greis-Rosenthal és Nikolaj Coster-Waldau

A boldogság íze (2021)

Egy étterem körül forog minden ebben a történetben. Ha belegondolsz, akár a Te sztorid is lehetne: mindent beleadsz, hogy elérd a célod. Mindeközben fontos dolgok mennek el melletted, de Téged már semmi más nem érdekel. A főszereplőket csak az étterem. És Téged?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 − 1 =

Scroll to top