Kiéhezettek (The Girl With All The Gifts, amerikai horror, thriller, 2016)

Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Egy pusztító járvány következtében az emberiség két részre oszlik. A fertőzöttek, azaz a kiéhezettek gyorsan elveszítik személyiségüket, emberi mivoltukat és egészséges emberek húsával táplálkoznak. Utóbbiak próbálják megvédeni magukat.

A Kiéhezettek M. R. Carey világhírű bestsellerének adaptációja, amelyet Carey egy Edgar-díjas novellájából fejlesztett regénnyé, és ő írta a történetet filmre is.

Kiéhezettek (16)

színes, amerikai horror, thriller, 2016

Eredeti cím: The Girl With All The Gifts.

Rendezte: Colm McCarthy
A forgatókönyvet saját bestsellere alapján írta: Mike Carey. Producer: Camille Gatin, Angus Lamont. Fényképezte: Simon Dennis. Vágó: Matthew Cannings. Zene: Cristobal Tapia de Veer

Szereplők: Gemma Arterton, Glenn Close, Paddy Considine, Sennia Nanua,
Magyarországi bemutató: 2016. szeptember 29. Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Kiéhezettek horrorfilm 2016

Filmajánló

Valamikor a jövőben az emberiség nagy része egy gyorsan pusztító fertőzés áldozatává vált. A pusztítást okozó különleges gomba az emberi szervezetbe jutva átveszi az irányítást az idegrendszer fölött, s a fertőzöttek, azaz a kiéhezettek gyorsan elveszítik személyiségüket, emberi mivoltukat és egészséges emberek húsával táplálkoznak. Az egészségesek védett városokban élnek, vagy guberálókká válnak, azaz veszélyes bandákhoz csapódva próbálják túlélni a kialakult helyzetet. Mindeközben egy jól védett katonai bázison különleges gyerekeket – köztük Melanie-t – tartanak gondosan elzárva egymástól és az őket vizsgáló tudósoktól. Ők is kiéhezettek, azonban megőrizték emberi tulajdonságaikat, sőt, kiemelkedően magas intelligenciával rendelkeznek. A tudósok abban reménykednek, hogy segítségükkel – vagy inkább felhasználásukkal – sikerül megtalálniuk az ellenszert a pusztító vírus ellen.

Kiéhezettekkel M. R. Carey szépirodalmi sikereket is aratott: disztópiájában érzékenyen jelenik meg a társadalomkritikai attitűd, amit az író egy klasszikus zombitörténetbe oltott.

Jelenetfotók – Képek

Kiéhezettek 1
Kiéhezettek 2
Kiéhezettek 3
Kiéhezettek 4

Fotók: Vertigo Media Kft

Filmelőzetes

Ország:

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × négy =


Scroll to top