Kétarcú január

A Kétarcú január (The Two Faces of January) egy halálos szerelmi háromszög története kitűnő színészek tolmácsolásában. A filmet a 11. Miskolci Nemzetközi filmfesztiválon, a CineFesten is vetíteték. Filmajánló a Filmrakatban.
Kétarcú január - Thriller

Kétarcú január
2014 – színes amerikai thriller

Rendező: Hossein Amini.  Producer: Tim Bevan, Eric Fellner, Robyn Slovo, Tom Sternberg. Író: Hossein Amini, Patricia Highsmith
Szereplők: Viggo Mortensen, Kirsten Dunst, Oscar Isaac

Hazai országos mozibemutató: 2014. október 09. Forgalmazza a Big Bang Média.

Kétarcú január – Filmajánló

Európai vakációjuk során Athénba érkezik a karizmatikus Chester (Viggo Mortensen) és vonzó felesége, Colette (Kirsten Dunst) 1962 nyarán, ahol találkoznak egy görögül beszélő amerikaival. Rydal (Oscar Isaac), aki idegenvezetőként dolgozik és nem utolsó sorban turista hölgyek társaságát keresi, elfogadja az elbűvölő asszony vacsora meghívását, hogy a jómódú pár közelébe kerülhessen.

Viggo Mortensen és Kirsten Dunst
Viggo Mortensen és Kirsten Dunst a jómódú pár

Amikor a hotelbe érkezik a pillanat hevében Chester ráveszi, hogy segítsen eltüntetni egy eszméletlen férfi testét, aki állítólag megtámadta őt. Hármójuk sorsa ettől kezdve menthetetlenül összefonódik. Chester sötét titkai és a kialakuló szerelmi háromszög egy országokon átívelő háborút indít el a két férfi között.

Az iráni származású rendező, Hossein Amini első nagyjátékfilmje rendezőként a Kétarcú január. A filmezés azonban már rég a vérében van, olyan filmeket jegyzett eddig forgatókönyvíróként, mint a Drive – Gázt! vagy a 47 Ronin!

Kétarcú január – előzetes eredeti nyelven

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mozifilm innen:

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top