Két királynő (2018) angol film

AdatlapTartalomJelenetfotók - Filmelőzetes

Két királynő film: Saoirse Ronan és Margot Robbie: utóbbi a képen!
Margot Robbie mint Erzsébet királynő

A két királynő egy kosztümös történelmi dráma, a karizmatikus Stuart Mária viharos életének krónikája. A történet középpontjában Mária és unokatestvére, I. Erzsébet kapcsolata áll, akik kölcsönös tiszteletet és megbecsülést éreztek egymás iránt, de a hatalom megszerzéséért óriási áldozatokat voltak kénytelen meghozni a férfiak által dominált világban.

A film dr. John Guy - Queen of Scots: The True Life of Mary Stuart (A skótok királynője: így élt valójában Stuart Mária) című történelmi monográfiáján alapul. A film Stuart Mária (Saoirse Ronan) hányatott életét meséli el, aki Franciaország királynője lett 16 évesen, amikor pedig megözvegyült, mindössze 18 éves volt.

Mária rátermett politikus és céltudatos vezető volt, aki szövetséget akart kötni unokatestvérével, Erzsébettel. A történelmi tények ismeretében ez nem sikerült...

Két királynő mozifilm adatlap, plakát

Két királynő (2018) angol film plakátja

Színes, angol film, készült 2018-ban, hossza 124 perc

Korhatár: 16 év
Műfaj: dráma, történelmi film, kosztümös film
Nemzetközi filmadatbázis: Mary, Queen of Scots
Forgatókönyv: Beau Willimon
Szereplők: Saoirse Ronan, Margot Robbie, Jack Lowden, Joe Alwyn, Guy Pearce
Gyártó: Universal
Rendezte: Josie Rourke
Hazai mozipremier: 2019. január 31.
Magyarországon forgalmazza: UIP-Duna Film.

Tartalom

Mária 16 évesen francia királyné lesz, majd 18 évesen megözvegyül, és ellenáll a nyomásnak, hogy újból férjhez menjen. Ehelyett visszatér szülőföldjére, Skóciába, hogy visszakapja jogos trónját. Ám Skócia és Anglia az ellenállhatatlan I. Erzsébet uralma alá tartozik.

A két fiatal királynő egyszerre bűvöli el és félemlíti meg egymást. Riválisok a hatalomban és a szerelemben is, és női uralkodók a férfiak világában, ezért el kell dönteniük, hogyan játsszák le a játékot, melynek neve: házasság kontra függetlenség.

Mária elhatározza, hogy nem lesz bábfigura, és kinyilvánítja igényét az angol trónra, fenyegetve ezzel Erzsébet hatalmát. Árulás, lázadás és összeesküvések veszélyeztetik mindkét udvarban a trónt – és változtatják meg a történelem menetét.

Jelenetfotók - képek

Kattints a jelenetfotóra és nagyobb méretben is megtekintheted!


Fotók: UIP-Duna Film -

Filmelőzetesek – videók - filmklipek

Két királynő feliratos filmelőzetes

A harc a hatalomért nem csak a történelemben, vagy napjainkban folyik, hanem a regények világában is folyamatosan jelen van. Frank Herbert 1965-ben írta meg a Dűne című művét, ami műfaját tekintve sci-fi, de a lényege a harc a hatalom (Arrakis bolygó fűszere) megszerzéséért. A történetből Denis Villeneuve rendezett mozifilmet: Dűne (2021) címmel. Van kinek a korona kell, van kinek a fűszer...


Szereted az ilyen kosztümös történeteket? Te mit gondolsz róluk? Oszd meg velünk a véleményedet! Bökj rá a LIKE gombra, vagy szólj hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 4 =

Scroll to top