Aki visszautasítaná a Gyűrűk ura szerepet

Casey Affleck nem vállal el minden szerepet. Lehet, hogy igaza van? Hiszen elkezdte a felzárkózást a kétszeres Oscar-díjas bátyja mellé azzal, hogy ő is megkapta élete első arany szobrát.

A régi város amerikai film jelenetfotó 3

– Tiszta őrület… anyu most biztos nagyon büszke – mondta Casey Affleck az Oscar-díj átvétele utáni első interjújában.

Nem is volna meglepő: a három évvel idősebb Ben két Oscarja után, most a kistestvér vette át a harmadikat a legnagyobb filmes díjból. Pedig ő még csak nem is hajtott rá.

Az első komoly szerepét a bátyjától kapta annak első rendezésében. A Hideg nyomon óta a filmes világ számon tartja Caseyt, de egyúttal nehéz esetnek is gondolja. Ő ugyanis arról híres, hogy rengeteg ajánlatot visszautasít. A régi város (Manchester by the Sea, már a mozikban) persze olyasmi, amire nem mondhatott nemet: pedig nem sejthette, hogy megkapja érte a legjobb főszereplőnek járó Oscart.

– Egyszerűen azokat a szerepeket vállalom, amik érdekelnek – mentegetőzött a színész. – Semmi kifogásom a nagy filmek ellen, A Gyűrűk Urá-t legalább 25-ször megnéztem már. De ha véletlenül felkérnek, hogy játsszam benne, biztos nemet mondok. Engem az vonz, amiben igaz élő emberek szerepelnek, amiben dráma van. Ben szerint, ez rossz taktika, de tessék: bejött. Még nem tudom, az Oscar-díj hogyan változtatja meg a pályámat, de nem akarok változtatni a módszereimen. Egyszer-egyszer majd jön egy olyan szerep, mint A régi város-é, és olyankor csak reménykedhetem, hogy felkérnek rá, és meg tudom csinálni…

Ben Affleck és Casey Affleck összesen három Oscar-díj birtokosa. De bármiben lefogadnám, hogy nem állnak meg háromnál!

Forrás: IC Press

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top