Keresztút német dráma (2014)

Keresztút (2014) német drámaA Keresztút egy vallásos témájú történet, mely egy kislány nézőpontjából mutatja be a vallásgyakorlás és a modern világ közti szakadékot. A film a Berlini Filmfesztiválon Ezüst Medve díjat nyert a legjobb forgatókönyvért. Filmajánló a Filmrakat mozimagazinban.

Keresztút (16)
német film, magyar felirattal, 2014, 107 perc

Eredeti cím: Kreuzweg

Forgatókönyvíró: Anna Brüggemann, Dietrich Brüggemann. Operatőr: Alexander Sass. Producer: Leif Alexis, Fabian Maubach. Vágó: Vincent Assmann
Rendező: Dietrich Brüggemann

Szereplők:
Lea van Acken (Maria), Hanns Zischler (Bestatter), Florian Stetter (Pater Weber), Franziska Weisz (Mutter), Birge Schade (Sportlehrerin), Ramin Yazdani (Arzt), Moritz Knapp (Christian)

Bemutató: 2015. január 22. Forgalmazó: Cirko Film.

Mária története - Keresztút (2014) német dráma

Keresztút – Filmajánló

A film egy tizennégy éves lány, Maria szemszögéből mutatja be a vallásgyakorlás és a modern világ között húzódó szakadékot. A bigott katolikus közösség, amelyben Maria serdül, nem enged az élvezetek világának, s ennek megfelelően családja is szigorú vallásos neveltetésben részesíti. A kislány fejébe veszi, hogy Jézus nyomdokaiba lép és mártírhalált hal testvéréért, aki megfejthetetlen okokból kifolyólag nem beszél. A film tizennégy részben mutatja be Maria útját, ahogy Krisztus útja a Golgota-hegyre is tizennégy stáción át vezetett.

A kislány fejébe veszi, hogy Jézus nyomdokaiba lép

Keresztút – német nyelvű trailer

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top