Quantcast

Hat macskával forgatták a Kedvencek temetőjét

A filmben csak egy macska szerepel, de a Kedvencek temetője (Pet Sematary – hazai bemutató várhatóan: 2019. április 4.) című új Stephen King horror alkotói hat macskával vették fel a jeleneteit. Az egyik rendező ezen kívül más érdekességeket is elárult az új filmről.

Vissza az eredetihez – ez volt a Kedvencek temetője alkotóinak jelszava. Ez alatt azt kell érteni, hogy az 1989-es filmhez képest sokkal több érdekes elemet átvettek Stephen King híres regényéből. (A könyv eredeti címe magyar fordításban: Állattemető)

Érdekességek az új Kedvencek temetője filmről

Azért beszélünk új filmről, mert az Állattemetőt 1989-ben már egyszer megfilmesítették.

Az akkori adaptációba egy csomó dolog nem fért bele, amiket viszont mi imádunk a könyvben, ezért szépen beleraktuk őket a filmünkbe – mondja az egyik rendező, Dennis Widmyer. – Ugyanakkor az a tény, hogy igyekeztünk hűek maradni a regényhez, nem jelenti azt, hogy bizonyos pontokon nem változtattunk, főleg azért, hogy jobban hangsúlyozhassuk a természetfeletti erők jelenlétét.

Kedvencek temetője - a család macskája
A család macskája

A forgatáson nem várt nehézséget okozott, hogy az alkotók minél kevesebb CGI technológiával – számítógépes animációval – akartak dolgozni, ezért az egyik „főszereplőt”, a család macskáját igazi négylábú alakította.

Az állatidomár hat egyforma macskával érkezett, hogy majd felváltva játsszanak a kamerák előtt – folytatja Widmyer. – Ekkor kezdődött a rémálom. Amikor nagy merészen azt mondtuk, hogy csak semmi CGI, azt hittük, a macskák majd a „tessék”-re szépen elkezdenek játszani. Hát nem, a macska nem kutya, soha nem fogad szót, ha mosakodni akar, akkor mosakszik, ha heverészni támad kedve, akkor meg azt csinálja. Kész csoda, hogy a végén csak összehoztuk a hat macskával, amit szerettünk volna.

Az új Kedvencek temetője jelentős változtatása az első filmhez képest az is, hogy az egyik legemlékezetesebb alakot, Zelda kísértetét ezúttal egy kamaszlány alakítja – a regényben foglaltatnak megfelelően.

Az első filmben ugyanis egy férfi színész, Andrew Hubatsek alakította a női kísértetet különleges maszkban, s talán pont ettől volt olyan rémisztő. Most viszont Zeldát a 13 éves Alyssa Brooke Levine játssza.

A történet szerint Zelda annak idején nagyjából 11 évesen haldoklott agyhártyagyulladásban, és a húgának, Rachelnek kellett gondoznia – magyarázza Widmyer. – Ez már önmagában horror, hogy valaki kisgyerekként kénytelen végignézni, ahogy a nővérét fokozatosan elemészti a betegség, ezért kísérti aztán a felnőtt Rachelt Zelda alakja. Azt hiszem, Alyssa révén vissza tudtunk térni ahhoz a lélektani nyomasztáshoz, aminek Stephen King mindig is a nagymestere volt.

Úgy tűnik, hogy Stephen King műveit újra kezdik felfedezni Hollywoodban. Legutóbb az AZ című horror óriási sikert aratott a műfaj kedvelői körében. Hogy mi lesz a Kedvencek temetője sorsa? Alighanem ugyan AZ.

Forrás: IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 − 5 =

Scroll to top