Quantcast

Kathryn Newton a báránybőrbe bújt farkas

A Freaky című filmben Kathryn Newton a báránybőrbe bújt farkas, azaz a színésznő alakítja azt a gimnazista lányt, akinek a testébe egy bérgyilkos költözik….

Kathryn Newton a báránybőrbe bújt farkas
Kathryn Newton a Freaky című filmben (Fotó: © 2020 UNIVERSAL STUDIOS)

Ki az a Millie Kessler? Bemutatja: Kathryn Newton

A Freaky című filmben Kathryn Newton a báránybőrbe bújt farkas, azaz a színésznő alakítja azt a gimnazista lányt, akinek a testébe egy bérgyilkos költözik.

Millie a Freaky központi alakja, 17 éves gimnazista, aki a tanulmányaira és a fakultatív tevékenységeire koncentrál. Nem sok vizet zavar az iskolában, ideje nagy részét legjobb barátaival, Nylával és Josh-sal tölti.

Kathryn Newton így beszél az általa alakított karakterről

Millie sokban hasonlít a régi gimnazista énemre – mondja a karaktert alakító Kathryn Newton. – Kicsi, de nagyon szoros baráti köre van, de ennyi éppen elég is neki. Túl akarja élni az utolsó két gimnáziumi évet. Semmi szüksége arra, hogy a Blissfieldi Böllér átvegye a testét, de ez történik, és ez olyan módon segít neki a személyiségfejlődésben, amire soha nem gondolt volna.

Millie gyakran kételkedik önmagában, ami oda vezet, hogy inkább mások érdekeit tartja szem előtt ahelyett, hogy saját magával és a célkitűzéseivel törődne.

A visszahúzódó Millie nem sokáig pislákol takarékon, mert kiszemeli magának a Blissfieldi Böllér, a város sorozatgyilkosa. A Böllér egy ősi mágikus tőr segítségével testcserét hajt végre közöttük. Ez azt jelenti, hogy a színésznőnek nem csupán Millie-t kellett játszani Millie testében, hanem a Böllért is Millie-ként.

Nagy kihívás volt, hogy nem csupán két szerepet kellett játszanom, hanem két szerepet gyakran ugyanazokon a napokon – mondja Newton. – Millie voltam az egyik jelenetben, aztán rögtön a Böllér a következőben. Sokszor kérdezték tőlem, melyik karakter megjelenítése a nehezebb. Valahányszor Millie-t játszottam, úgy éreztem, ez a bonyolultabb, aztán jött a Böllér, és úgy tűnt, hogy ez még keményebb. A két karakter közötti legnagyobb különbséget a fizikai tulajdonságaik jelentették, ezért nagyon oda kellett figyelnem, milyen a testtartásom és hogyan mozgok az egyes jelenetekben. A lábam mindig nagyon el volt zsibbadva, néha ki is sebesedett, miután a Böllért játszottam.

Azt is tudjuk, hogy a Freakyben Vince Vaughn-nak sem volt könnyebb dolga a testcserés filmszereppel. Kicsit furcsa így leírva, de ez az igazság: Kamaszlánynak állt az ötvenes Vince Vaughn.

Miért szerette a Freakyt Kathryn Newton?

Azért is szerettem bele ebbe a filmbe, mert olyan karaktert mutathatunk be, aki elveszettnek érzi magát, semmibe veszik és a szőnyeg alá söprik. Nagyon izgalmas volt annak a folyamatnak az ábrázolása, amelynek során Millie először egy férfi bőrébe bújik, és rájön, ez mekkora hatalommal ruházza fel, aztán kiderül számára, hogy nem is kell férfinek lenni ahhoz, hogy erősnek érezze magát. Szerintem ez nagyon fontos üzenet.

A borzalmak és a humor mögött egy mélyebb üzenet is megbúvik egy fiatal nőről, aki megtalálja a benne szunnyadó erőt, és nem hagyja, hogy mások határozzák meg, kicsoda ő. A borzalmak és a humor mögött egy mélyebb üzenet is megbúvik egy fiatal nőről, aki megtalálja a benne szunnyadó erőt, és nem hagyja, hogy mások határozzák meg, kicsoda ő.

Forrás: UIP Duna-Film


Ha tetszett a filmajánló, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 + tizenhat =

Scroll to top