Kaszálhat a gyerekgyűlölő bohóc félelmetes története a jegypénztárakban

- filmrakat | 2017. augusztus 19. szombat
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Pennywise egy gyerekgyűlölő bohóc, aki annak ellenére, hogy mókásan néz ki, egyre-másra tünteti el a kisvárosban lakó gyerekeket. A horrortörténetnek már jó előre nagy sikert jósolnak, ami nem meglepő. Napjaink legnépszerűbb horror szerzőjének sikerkönyvéből készült, így hatalmas várakozás előzi meg a premiert.

A félelem kifizetődő. Stephen King klasszikus, hátborzongató regénye, az AZ (IT, szeptember 7-től a mozikban) körül egyre nagyobb a felhajtás, és a hivatalos előrejelzések szerint, a hype nagyon kifizetődő lesz: úgy tűnik, a film minden idők legnézettebb szeptemberi filmje lehet, és a producerek az első hétvége után már 50 millió dolláros bevételt könyvelhetnek el.

Így kezdődik az AZ

Az ’50-es években egy amerikai kisvárosban egy kisfiú egy vihar utáni vízfolyásban kergeti a papírcsónakját, mely végül egy csatornanyílásba úszik. Óriási megdöbbenésére odalent egy bohóc, Pennywise (magyar fordításban: Krajcáros) rejtőzködik, aki felajánlja neki, hogy visszaadja a csónakját, és még néhány léggömböt. Ám amikor kissrác utánanyúl, a lény kiszakítja helyéből a karját, amitől a kisfiú meghal…

Bevételi előjelzések

AZ (IT, hazai bemutató: szeptember 7.)
A Deadline szerint az előrejelzések 50-60 millió közé saccolnak, a gyártó stúdió azonban igyekszik lehűteni a kedélyeket – talán azért, hogy utólag annál jobban örülhessen –, és azt jelezte, hogy 40 millió dollár körüli bevételt vár az első hétvégén. De még ha a pesszimistább jóslat válik is valóra, a film jó eséllyel megdönti az eddigi szeptemberi csúcstartót: a Hotel Transylvania 2.-re 2015-ben a bemutatója utáni első hétvégén 48 millióért váltottak jegyet Észak-Amerikában. Az élő szereplős filmek közül szintén egy horror, az Insidious – A gonosz háza vezeti a listát: ezt a filmet szintén szeptemberben láthatták először a nézők, és az első hétvégén rögtön 40,3 millió dollárt fizettek ki érte.

Az optimizmus indokolt, a kultuszregényt nagyon várják a rajongói. Amikor még márciusban bemutatták a Pennywise-ról, a gyerekgyűlölő bohócról szóló első előzetest, 24 óra alatt több mint 200 millióan nézték meg a neten, ami már önmagában is rekord. Úgy tűnik, a szeptember nagy borzongást hozhat.

Forrás: IC Press

Továbbiak a filmről:

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról

Hurrikán meló (2018) amerikai akció thriller

Hurrikán meló: a páncélteremben
A közelgő hurrikán miatt 600 millió dollárnyi bankjegyet kell megsemmisíteni, nehogy illetéktelen kezekbe kerüljön. Az...
Tovább

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller plakát
Az 1920-as években egy ausztrál bennszülött önvédelemből lelő egy fehér embert. A Veszett vidék arról...
Tovább

Ready Player One (2018) amerikai sci-fi, akciófilm

Ready Player One: irány az OASIS!
Steven Spielberg Ready Player One című filmje az egyik legjobban várt mozibemutató 2018-ban.
Tovább